Hlavní obsah

Rozjeté Miami míří do Clevelandu

Pět vítězných zápasů v řadě mají na svém kontě basketbalisté Miami. Pokud uspějí i dnes v Clevelandu, přestanou mít po dlouhé době zápornou bilanci a přiblíží se Washingtonu, který nyní kraluje Jihovýchodní divizi.

Článek

Při pohledu na tabulku Východní konference se nyní jen těžko věří tomu, že se Miami loni - trochu překvapivě - stalo nejlepším týmem NBA. Tým, který loni stavěl na souhře vynikajícího Dwyana Wadea a velezkušeného Shaquilla O'Neala se letos totiž neuvěřitelně trápí. Velký podíl na tom má O'Nealovo zranění; obrovitý pivot odehrál na začátku sezony čtyři zápasy a poté ho zranění vyřadilo ze hry na více než dva měsíce. Bez něj Heat ničím nepřipomínali úřadující šampiony - v prvních měsících nedokázali vyhrát více než dva zápasy v řadě, příliš často prohrávali i doma, kde měli loni velmi slušnou bilanci 31-10. Nyní je ovšem O'Neal zpátky a i když je zatím jen stínem kdysi téměř nezastavitelného hráče, Miami se evidentně zvedá. Na konce ledna deklasovali Heat doma Milwaukee 110-80 a v únoru pokračují ve vítězném tažení; postupně na ně nestačil Cleveland, znovu Milwaukee, Charlotte a naposledy Boston, který Miami podlehl 79-91.

Nejtěsnější souboj během tohoto období odehráli hráči trenéra Rothsteina s Clevelandem, který porazili 92-89. Dnes mají Kavalíři možnost Miami tuto porážku oplatit a stáhnout náskok Detroitu, který vede Centrální divizi. Za tuto ztrátu mohou zápasy na hřištích soupeřů; zatímco nejlepší týmy dokáži vyhrávat i venku, Cleveland má mimo Ohio mizernou bilanci 10-14. Na své palubovce hráči kouče Mikea Browna dokáží porazit i velmi silné soupeře, o tom se mohli přesvědčit například hráči San Antonia, v posledních týdnech ale Kavalíři příliš často prohrávají i doma. Na konci ledna se Cleveland představil svým divákům po dlouhé venkovní šňůře a prohrál s Orlandem 79-90. O dva dny později si domácí měli spravit náladu v souboji s Philadelphií, ovšem znovu prohráli, tentokrát po prodloužení 115-118, a za třetí domácí prohru Cavaliers v řadě mohl silný Phoenix, který v Clevelandu zvítězil 115-100. Na přelomu ledna a února se Brownovi svěřenci vzchopili a "povinně" porazili Golden State a Charlotte, dva týmy s mizernou bilancí venku, potom ovšem nestačili na Detroit, který si odvezl vítězství 90-78. Fanoušky si potom ovšem udobřili jasným vítězstvím nad Clippers, které porazili 94-77.

Favoritem dnešního souboje je podle bookmakerů Cleveland. Na jeho vítězství vypsala společnost bwin kurs 1.70 a handicap 2 body. Myslíte si, že Miami dnes protáhne svou vítěznou šňůru? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.20.

Reklama