Hlavní obsah

Šlágr bundesligy se odehraje ve Stuttgartu

Hned několik velice zajímavých utkání je v dnešní nabídce bundesligy. Tím vůbec nejzajímavějším je jistě souboj na Gottlieb-Daimler Stadionu, domácím stánku Stuttgartu. Momentálně třetí celek elitní německé soutěže totiž hostí druhé Brémy.

Článek

Stuttgartu se letos vyplácí letní trenérská změna, když zkušeného Giovanni Trapattoniho vystřídal neznámý Armin Veh. Pod vedením Itala se týmu vůbec nedařilo a v loňské sezoně skončil až na devátém místě bundesligy, což byl vůbec nejhorší výsledek za několik posledních sezon. Letos to je ale jiná káva. Velmi dobrá střelecká produktivita a jistota v obraně drží Stuttgart na třetím místě bundesligy - více bodů už mají pouze Brémy a Schalke. Do jarní částvi vstoupili Vehovi svěřenci sice porážkou 1:4 s Hannoverem, následnými vítězstvími s Bielefeldem a Dortmundem si ale jistě spravili chuť. Jedinou branku zápasu v Dortmundu vstřelil Mario Gomez, který se tak dotáhl na vedoucí dvojici v tabulce střelců, kterou je duo Pantelič - Klose. "Jsem z Maria nadšený," řekl kouč Veh, který dnes má k dispozici kompletní kádr.

Brémy získaly v podzimní části sezony šestatřicet bodů, když dokázaly vstřelit neuvěřitelných sedmačtyřicet branek, suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Nejlepším střelcem týmu je s jedenácti góly Miroslav Klose. I přes tuto úspěšnou střeleckou bilanci posílily v zimním přestupním období na postu útočníka - do mužstva Thomase Schaafa přišel z Ajaxu Amsterdam Švéd Markus Rosenberg. "Je to rychlý, obounohý fotbalista, technicky vyspělý a silný ve vzduchu. Se všemi těmito dovednostmi může přinést nové prvky do naši hry. V Ajaxu v poslední době nebyl plně využívaný, ale my jsme o jeho kvalitách přesvědčeni," zdůvodnil nákup Rosenberga generální manažer Brém Klaus Allofs. Werder minulý týden podlehl doma Schalke a ztrácí na něj tedy tři body. Dnes ho tak čeká velmi důležitý zápas, jelikož se očekává, že Schalke doma s Herthou nezaváhá. Charismatický kouč Werderu Thomas Schaaf dnes nemůže stále počítat s Klasničem a Baumannem, otazník startu visí nad kanonýrem Klosem.

Obě mužstva patří k nejlepším v bundeslize. Bookmakeři společnosti bwin to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy. Věříte-li, že dnes Brémy napraví zaváhání se Schalke, poté si vsaďte s kursem 2.20 na jejich vítězství. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství domácího Stuttgartu rovných 3.00.

Reklama