Hlavní obsah

Arsenal dnes hostí Wigan

Nedělní program Premier league nabídne dva zápasy; Bolton změří síly s Fulhamem a Arsenal přivítá na Emirates stadionu v poslední době tragický Wigan. Londýňané naopak v novém roce válí a dá se tak očekávat utkání s jasnou režií.

Článek

Arsenal měl na své poměry slabší první polovinu sezony, ale do druhé vstoupil fantasticky. V Premier league si v roce 2007 poradil už s Charltonem, Blackburnem i Manchesterem United. Jedinou ztrátu zaznamenal v minulém kole na Riverside stadionu, kde s domácími Middlesbrough remizoval 1:1. Výbornou lednovou vizitku úspěchů rozšířila i pohárová vítězství s Liverpoolem a Tottenhamem. Dnes je čeká souboj s celkem balancujícím na okraji sestupového pásma. "Jedna věc je jistá - musíme pokračovat v našich dosavadních letošních výkonech. Bylo by špatné dnes klopýtnout, když jsme před čtrnácti dny porazili Manchester, o to víc se musíme na dnešní duel soustředit. Wiganu vyšel poslední zápas a určitě na něj bude chtít navázat," konstatoval Arsene Wenger, manažer Gunners. Ten dnes už může počítat s duem Abou Diaby - Julio Baptista. Fit naopak stále nejsou Alexander Hleb, William Gallas, Freddie Ljungberg a Emmanuel Eboue. Trest za karty si musí odpykat Philippe Senderos, jehož v základní jedenáctce na postu stopera nahradí Johan Djourou.

Wigan byl vždy mužstvem, který stavěl na síle domácího prostředí, ale letos toto tvrzení zdaleka neplatí; doma získal pouze o tři body více než venku a s celkovým aktuálním ziskem pětadvaceti bodů je v tuto chvíli na poslední nesestupové, tedy sedmnácté příčce. Za tuto vůbec nelichotivou pozici může především forma z poslední doby; výhra nad Portsmouthem minulý týden přišla po dlouhých devíti, výsledkově neuspokojivých zápasech. "Měl jsem moc dobrý pocit po utkání s Portsmouthem a věřím, že nám toto vítězství zvedlo sebevědomí a značně pomůže do dalších zápasů. Do Londýna tak můžeme jet s trochou více důvěry. Samozřejmě jasným favoritem zůstávají domácí, ale my se pokusíme podat co nejlepší výkon, který může přinést ovoce," řekl Paul Jewell, dlouholetý hráč a od roku 2001 manažer Wiganu. Jeho dalším důvodem k radosti jsou jistě uzdravení Emile Heskey, Leighton Baines a Chris Kirkland.

Podle bookmakerů společnosti bwin vstoupí v roli jasného favorita do zápasu domácí Kanonýři. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali kurs 1.20. Myslíte si, že Wigan dokáže Arsenal obrat o body a tím pádem neprohraje? Poté si na to vsaďte - kurs je 3.75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články