Hlavní obsah

Odjede Blackburn z Emirates stadionu opět s výpraskem?

Anglická Premier league si dnes dopřává odpočinku - na programu je totiž páté kolo FA Cupu. V jednom z nich přivítá Arsenal na svém Emirates stadionu Blackburn a určitě bude chtít potvrdit výborné výsledky z poslední doby.

Článek

Arsenal měl na své poměry slabší první polovinu sezony, ale do druhé vstoupil fantasticky. V Premier league si v roce 2007 poradil už s Charltonem, Blackburnem, Manchesterem United i Wiganem. S Rovers se dnes utká znovu v rámci FA Cupu. "Faktor únavy je důležitý, nesmíme hráče přetěžovat, musíme dbát na regeneraci. V tuto chvíli jsme na tom mentálně moc dobře, ale stále nás čeká dlouhá cesta. Proti Blackburnu uděláme v sestavě hned několik změn," řekl Arsene Wenger, manažer Gunners. Po tříměsíční pauze se do sestavy vrací stoper William Gallas. Otazník startu visí nad Alexanderem Hlebem a Johanem Djourou, zatímco Emmanuel Eboue nenastoupí kvůli zraněnému kotníku stoprocentně.

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier league, což prokazuje i letos. Jeho čtyřiatřicet bodů v Premier league stačí momentálně na desátou příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými. Minulý týden přišla jedna z těch slabších na hřišti Evertonu, kde Rovers prohráli 1:0. S porážkou odjeli v týdnu i z leverkusenské Bay Areny, ve které v rámci Poháru UEFA podlehli domácímu Bayeru 3:2, což sice není zrovna skvělý výsledek, ale šanci na postup si stále drží. "Souboj s Arsenalem na Emirates stadionu bude zajímavý. Myslím, že máme šanci Gunners porazit. V lize jsme zde sice prohráli 6:2, ale to nám jen pomůže," konstatoval optimisticky záložník David Bentley. Mimo hru je útočník Benni McCarthy, jenž laboruje s achilovkou. Nejistý je start Morten Gamsta Pedersena, Tugay dostal volno, ale Bruno Berner a Christopher Samba se vracejí do sestavy po absenci v utkání Poháru UEFA.

Podle bookmakerů společnosti bwin vstoupí v roli jasného favorita do zápasu domácí Kanonýři. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že Blackburn nedopadne jako v minulém souboji na krásném stánku Gunners a neprohraje? Poté si na to vsaďte - kurs je 2.59.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.