Hlavní obsah

Litvínov proti neoblíbenému soupeři

, 18. února 2007

Česká hokejová extraliga se nezadržitelně blíží ke konci základní části, a přesto o mnoha věcech ještě není jasno. V nejzamotanější situaci se ocitlo Kladno, které má šanci se vejít do první šestky odpočívající v předkole play off, ale zároveň se také může zařadit mezi čtyři týmy, pro které sezóna po základní části skončí. Přímý souboj o desátou příčku svedou hokejisté Litvínova a Vítkovic.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto.

Článek

Chemici měli po pátečních šesti utkáních padesátého kola dobré vyhlídky. Čekaly je sice dva zápasy ve dvou dnech, oba však na vlastním ledě proti soupeřům, kteří se museli vydat na dalekou cestu. V případě plného bodového zisku se mohl Litvínov právě těchto dvou soků v boji o play off snadno zbavit. Včerejší televizní dohrávku ovšem nezvládl a situaci si notně zkomplikoval. Mužstvu se přestalo dařit především střelecky. V posledních pěti zápasech vstřelilo dohromady pouze sedm branek, což je při pověsti, která klub ze severu Čech vždy předcházela, velmi zarážející.

Vítkovice mají se střílením gólů problémy celou sezónu. V pátek si i z tohoto důvodu doma dlouho zadělávaly na pořádnou ostudu, ale ve třetí třetině odepsaného soupeře přemohly. Trenérovi se postupně zaceluje sestava, i když Hubáček ještě nehrál. Přesto si mohl dovolit nenasadit Hudce, který ho v předchozích zápasech zklamal. Vítkovice po bídném vstupu do soutěže prožívají od Vánoc trvalý vzestup především v domácím prostředí. Venku však za tuto dobu vyhrály v normální hrací době pouze jedno ze sedmi utkání.

Bookmakeři bwin očekávají, že se domácí ze včerejší porážky vzpamatují a poskočí v tabulce před dnešního soupeře. Na výhru Litvínova vypsali kurs 1,95. Hosté ovšem ví, jak se na dnešního soka musí. Vítkovice s domácím celkem neprohrály již třináct zápasů v řadě a v probíhající sezóně mu nepřepustily žádný bod. Dnes si lze na další úspěch hostů ve vzájemných zápasech vsadit v kursu 3,0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.