Hlavní obsah

Rozjeté Lens hraje v Monaku

Pětadvacáté kolo francouzské Ligue 1 dnes uzavřou dva zápasy. Marseille hostí Nancy a Monaco přivítá na svém stadionu momentálně druhý Racing Lens, který má v poslední době fantastickou formu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Tragédie - tak by se dal jednoduše popsat start Monaka do letošního ročníku. Klub, ve kterém nastupují i čeští reprezentanti Jaroslav Plašil a Jan Koller, je jen díky zlepšeným výkonům v posledních kolech momentálně na čtrnácté příčce elitní francouzské soutěže. Především doma začalo Monako konečně pravidelně bodovat; z posledních čtyř zápasů na svém hřišti ztratilo body pouze před necelým měsícem s Rennes, poté vyhrálo v Sedanu, doma s Auxerre, ale minulý týden nestačilo na Paris SG. Po zranění je do dnešního zápasu s Lens připraven záložník Yaya Toure, otazník startu naopak visí nad Leandrem Cufrem, kterého trápí svalové zranění. Kvůli kartám má dnes stop Jerko Leko, kterého by měl v základní jedenáctce nahradit český reprezentant Jan Koller.

Racing Lens, v tuto chvíli druhý nejlepší celek probíhající sezony francouzské Ligue 1, se dostal v poslední době do vynikající formy. Ve třech zápasech domácí soutěže vstřelil devět branek - o čtyři z nich se postaral sedmadvacetiletý reprezentant Mali a kapitán Racingu Seydou Keita. O víkendu dokázali hráči Lens se Sochaux rozhodnout již do poločasu, když dvě branky vstřelili v průběhu tří minut. "Zápas se Sochaux byl velice těžký, dokud jsme nedali první gól," řekl útočník Monterrubio, který v zimní přestávce zamířil do Lens ze Stade Rennes. V týdnu uspěli žlutočervení v prvním zápase třetího kola Poháru UEFA, když si na vlastním hřišti poradili s Panathinaikosem 3:1 a vybudovali si tak dobrý náskok do odvety. "Nejedeme do Monaka s jasnou myšlenkou zvítězit, ale i remíza by pro nás byla dobrým výsledkem," řekl Francis Gillet, kouč Racingu. Ten má k dispozici už srbskou dvojici Nenad Kovačevič - Milan Biševac, která nemohlo v Poháru UEFA nastoupit. Fit je obránce Marco Ramos, naopak za karty mají vystavenou stopku kanonýr Seydou Keita a útočník Daniel Cousin.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.40. Remíza je oceněna hodnotou 2.95 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 2.90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články