Hlavní obsah

Vzpamatuje se Sevilla proti Atletiku?

Svědky vyhecovaného souboje budou fotbaloví fanoušci, kteří se v Seville přijdou podívat na utkání domácího FC s Atletikem Madrid. V posledních dvou vzájemných duelech hráči viděli pět červených karet a dnes se navíc bude hrát o body, důležité v boji o Ligu mistrů.

Článek

Na to, jak moc důležité jsou zápasy Sevilly a Atletika pro hráče i fanoušky, si určitě ještě dobře pamatují diváci v Madridu. Loni v březnu zde Sevilla zvítězila 1:0 poté, co rozhodčí vyloučil tři domácí fotbalisty, a zápas musel být na 40 minut přerušen kvůli nepokojům v hledišti. V letošní sezoně se první utkání odehrálo rovněž v Madridu a znovu ho poznamenala vyloučení; obě tentokrát byla na straně Sevilly, která i kvůli nim prohrála 1:2. "Je velmi těžké je porazit, zvlášť na jejich stadionu. Proti Atletiku mají vždy zvláštní motivaci" řekl na adresu Sevilly záložník Luciano Galletti. "Proti nim musíte hrát nejlépe, jak umíte, musíte být kompaktní a silní," souhlasí jeho spoluhráč Pernia. "Možná, že nehrají tak dobře, jako na začátku sezony, pořád ale musíme být opatrní," dodal. Moc dobře ví, o čem mluví, jeho týmu se totiž na stadionu v Seville dlouhodobě nedaří; jediný bod zde za poslední sezony uhráli v roce 2003 za remízu 1:1. Letos ale Atletiko dalo dohromady tým, který moc dobře ví, že v boji o Ligu mistrů musí vyhrávat i venku - a daří se mu to. Už na začátku sezony dokázal uspět na půdě Santanderu a Bilbaa, dobrou formu na hřištích soupeřů potom prokázal například i remízou na Nou Campu s Barcelonou.

Rivalita mezi oběma týmy nebude jedinou dnešní motivací Sevilly. Domácí totiž - jak se zmínil Pernia - po skvělé podzimní části ligy polevili a v novém roce se trápí. V prvním lednovém zápase prohráli v Zaragoze a poté si dokonce připsali první letošní domácí prohru, když nestačili na podprůměrnou Mallorku. Pak sice dvakrát bodovali venku, ve Villarealu remizovali 0:0 a v Levante zvítězili 2:4, o týden později ale znovu doma ztratili body, tentokrát za bezgólovou remízu se San Sebastianem. Střeleckou mizérii potvrdili i v posledním utkání, v němž na stadionu městského rivala Betisu znovu nepadla jediná branka. Fanoušky Sevilly tak může těšit asi jen vítězství 2:0 nad Steauou Bukurešť v Poháru UEFA. "Moc se nám teď nedaří a takový výsledek tak daleko od domova nám může dodat sebedůvěru," tvrdí s nadějí záložník Enzo Maresca, jehož tým potěšila zpráva o tom, že fotbalová federace nepotrestá Daniela Alvese, který dnes může nastoupit.

I přes slabší výsledky z poslední doby jsou na svém stadionu favoritem zápasu domácí, na které bookmakeři vypsali kurs 1.85. Myslíte si, že hosté dnes mají šanci alespoň na bod? Potom si vsaďte jejich neprohru, kurs na ni je 1.78.

Reklama