Hlavní obsah

Kohouti chtějí potvrdit úspěch z Evertonu

Tři zápasy dnes uzavřou sedmadvacáté kolo anglické Premier League. Wigan hostí Newcastle, Blackburn přivítá Portsmouth a Kohouti z Tottenhamu hrají na White Hart Lane s Boltonem. Londýňané v poslední době trochu polevili, dnes ale přivítají mužstvo, kterému mají co vracet - podzimní měření sil vyšlo lépe pro Wanderers.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Tottenhamu

Článek

Spurs neodstartovali do letošní sezony vůbec dobře. Postupem času ale jejich výkony rostly a svěřenci Martin Jola se propracovali až na příčky zaručující v příštím ročníku evropské poháry. Do nového roku ovšem vstoupili bídně a premiérové vítězství si připsali až v souboji na Goodison Parku s Evertonem, kde zvítězili 2:1, když tříbodový úspěch zajistil svou brankou z 89. minuty Jermaine Jenas. Druhým střelcem Tottenhamu byl momentálně ve velmi dobré formě hrající Dimitar Berbatov, který na podzim debutoval v Premier League právě dnešnímu soupeři z Boltonu. "Byl to můj první zápas v Anglii a bylo to velice těžké. Dnes už to ale bude jiné. Hrajeme doma a máme obrovské šance na vítězství," řekl bulharský kanonýr. Otazník startu v dresu Spurs dnes visí nad stoperem Anthony Gardnerem, kterého v případě absence zastoupí Ricardo Rocha, zatímco Mido a Tom Huddlestone jsou připraveni nastoupit.

Bolton má letos velmi dobrou sezonu. V tuto chvíli je na 5. příčce elitní anglické soutěže se ziskem 47 bodů, což znamená ztrátu šesti bodů na třetí Liverpool. Dnes sehraje ligový zápas po dlouhých 15 dnech. Naposledy změřili svěřenci Sama Allardyce síly s Fulhamem, se kterým si stejně jako v předchozím kole ve Watfordu připsali do tabulky 3 body. "Jestliže podáme nejlepší výkon, tak budou body opět naše," konstatoval manažer Wanderers. Tomu dnes v nominaci chybí dva důležití hráči; Tal Ben Haim a David Thompson nesmí nastoupit kvůli kartám. Do sestavy se naopak vrací Abdoulaye Faye, zatímco pochybnosti visí nad startem Hunta.

Výrazného favorita toto utkání podle bookmakerů nemá. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.10. Remízu ocenili experti světové jedničky hodnotou 3.15 a na vítězství Boltonu vypsali kurs 3.25.

Reklama