Hlavní obsah

Zažije Gelsenkirchen další přestřelku?

Dobře promazaný stroj na vítězství připomíná i po zimní přestávce Schalke 04. Své vedení v tabulce bundesligy se dnes pokusí upevnit v domácím zápase s Leverkusenem.

Článek

O tom, jak výjimečnou sezonu Schalke prožívá, svědčí šňůra zápasů bez porážky, kterou tým trenéra Slomky v bundeslize protáhl už na třináct utkání. Posledním, kdo lídra soutěže pokořil, byl na konci října Stuttgart; od té doby už Schalke všechny body nepřenechalo nikomu. Díky tomu si Slomkovi svěřenci vypracovali čtyřbodový náskok na Stuttgart, kterému se dnes mohou ještě více vzdálit. Úkol to ale nebude jednoduchý - Leverkusen je totiž jedním ze tří týmů, které letos Schalke porazily, a trenér Schalke má před dnešním utkáním navíc problémy se sestavením základní jedenáctky. Pokud totiž Altintop neprojde testy, zůstane Slomkovi jediný útočník; mimo hru jsou totiž už Asamoah, Larsen a Lovenkrands, kteří mají různé zdravotní problémy. Proti Leverkusenu se rovněž nepostaví Krstajič, který si poranl nohu, potrestaný Kobiašvili a také Pander s Fahrmannem, kteří rozšířují úctyhodný seznam marodů. "V posledních týdnech jsme měli problémy se zraněnými hráči," prohlásil Slomka. "Ale chceme vyhrát, ať už nastoupí kdokoliv. Jsme jediný tým, který může vyhrát titul bez ohledu na výsledky ostatních mužstev," dodal trenér, který doufá, že Leverkusen doplatí na nabitější program. Hosté totiž v týdnu odehráli bezgólové utkání v Blackburnu v rámci Poháru UEFA.

Pokud někdo bere v potaz historii, měli by se dnes diváci dočkat spousty gólů. Poslední měření sil totiž skončilo 7:4 pro domácí, pět posledních duelů na půdě Schalke potom přineslo průměr téměř šesti branek na zápas. To se ovšem kříží s plány Reneho Adlera, který si dnes odbyde před 60.000 diváky svou bundesligovou premiéru. První brankář Butt si totiž musí odpykat jednozápasový trest, a proto dostane příležitost jeho náhradník. "Je to jeden z největších brankářských talentů v Německu," složil Adlerovi poklonu trenér Bayeru Skibbe. "Té atmosféře nepodlehne," dodal. Pro nováčka to ale nebude jednoduché: nastoupí totiž na stadionu, kde domácí letos ještě neprohráli a svým soupeřům nasázeli v deseti zápasech 22 branek. Leverkusenu se navíc nedaří. Do jarní části ligy sice jeho hráči vstoupili vítězstvím v Cáchách, na rozdíl od Schalke je ale poté forma opustila - na konci ledna prohráli doma s Brémami 0:2, poté kapitulovali ve Wolfsburgu, o týden později doma uhráli jen remízu 2:2 se slabým Frankfurtem a v posledním kole dokonce přenechali všechny body Hannoveru, který si ze stadionu Leverkusenu odvezl výhru 1:0. V týdnu sice Leverkusen v Blackburnu uhrál dobrý výsledek, který ho v Poháru UEFA posunul mezi nejlepších 16, zaplatil za to ale daň - několik hráčů si ze zápasu odneslo šrámy, proti Schalke možná nenastoupí ani Haggui a mimo hru je určitě Roque Junior. Trenér Skibbe si před náročným zápasem přesto nezoufá. "Nejsme bez šance. Musíme hrát ofenzivněji než v Anglii. Uděláme všechno pro to, abychom Schalke zaskočili," prohlásil kouč.

Lepší forma a domácí prostředí pasuje do role favorita dnešního zápasu Schalke, na které bookmakeři vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že Leverkusen využije oslabení domácích a odveze si alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.19.

Reklama