Hlavní obsah

Detroit se chce pomstít za lednovou prohru

Dva týmy Východní konference s nejlepší formou se dnes utkají v Detroitu. Domácí Pistons přivítají Chicago, kterému budou chtít oplatit jednu ze svých nejhorších letošních porážek.

Článek

Oba týmy se v této sezoně utkaly jednou. Na začátku ledna Býci z Chicaga, kterým se tehdy příliš nedařilo, rozdrtili nejlepší tým Východu 106-89. Nutno ale podotknout, že Pistons chyběl rozehrávač Chauncey Billups a navíc se zápas hrál ještě před příchodem Chrise Webbera. Hráč, který svá nejlepší léta prožil v Sacramentu, zaplnil v Detroitu díru pod košem, kde se příliš neosvědčil Nazr Mohammed. Od té doby, co Webber hraje v základu, odehrál Detroit sedmnáct zápasů a prohrál jen třikrát. Zvlášť od konce ledna se mu daří - sérii deseti vítězných zápasů dokázali přerušit jen hráči San Antonia, kteří ve městě, proslaveném automobily, dokázali vyhrát 90-81.

Zápas, v němž Chicago deklasovalo Detroit, byl zvláštní především pro jednoho hráče. Byl jím Ben Wallace, pivot Býků, který do chicagského týmu přišel před sezonou právě z Detroitu. Wallace, známý svou vynikající defenzivní hrou, se dlouho nemohl na nové spoluhráče adaptovat. V mužstvu, které disponuje velmi širokým kádrem, dlouho zaostával za svou pověstí a mluvilo se dokonce o tom, že vedení klubu udělalo chybu, když za spoustu peněz stárnoucího hráče angažovalo. V prosinci už ale Wallace začal hrát tak, jak na to byli basketbaloví fanoušci zvyklí, a pomohl tak Chicagu vylepšit obranu, která nyní inkasuje méně než 95 bodů na zápas. Jeho kvality se ukázaly i v utkání s Detroitem - své protivníky pod košem naprosto zastínil, když si kromě 12 bodů a 14 doskoků připsal i tři ukradené míče a šest zablokovaných střel. Po pauze na zápas All-Star se mu daří ještě lépe než před ní, a i díky němu Býci vykročili do druhé části sezony třemi výhrami - nejprve doma deklasovali Atlantu 106-81, poté uspěli v Clevelandu 84-78 a předevčírem jasně přehráli Washington 105-90.

Ačkoli má Detroit daleko do loňské domácí formy, kdy před svými fanoušky prohrál jen čtyři zápasy za celou sezonu, je proti rozjetému Chicagu jasným favoritem, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.36 a handicap 6 bodů. Myslíte si, že Býci porazí Detroit i s Billupsem a Webberem v sestavě? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.20.

Reklama