Hlavní obsah

Sparta chce znovu vyhrát

Česká hokejová extraliga vstoupila včera do čtvrtfinálové fáze play off. Započaly ji dvojice, o jejichž složení se rozhodlo již během základní části sezóny. V obou sobotních zápasech se z první výhry radovaly domácí kluby. Opticky výrazným výsledkem za obhajobou titulu vykročila Sparta Praha v zápase se Zlínem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaroslav Hlinka (vlevo) se raduje se spoluhráči ze Sparty.

Článek

Domácí mužstvo uvítalo dostatečnou časovou prodlevu mezi posledním utkáním základní části a prvním zápasem play off. Sparta Praha měla ještě před měsícem velké problémy se sestavou, v níž chyběla celá řada zraněných útočníků. Do vyřazovacích bojů však vstoupila pouze bez Štrby, který vynechal ovšem podstatnou část celého ročníku. Sparta neměla ideální závěr základní části extraligy, když v něm uspěla pouze v jednom ze čtyř posledních zápasů. Vstup do play off se jí ovšem podařil před vlastním publikem skvěle především díky dvěma hráčům. Kanonýr Ton vstřelil dvě důležité branky a brankář Duba, který se k mužstvu připojil až během sezóny, udržel čisté konto.

Zlín v dlouhodobé části extraligy procházel různými fázemi. Nejprve okupoval čelo tabulky, posléze se pohyboval na hraně desítky a v novém kalendářním roce bojoval o pozici v elitní šestce. Medvědům se tento plán zdařil, čímž získali i oni dostatek času na doléčení zranění. Mimo hru tudíž mají pouze Pšurného. Zlín přijel včera do Prahy odhodlán odčinit dva debakly, které zde utrpěl v listopadu a v lednu. Hosté však nebyli úspěšní, protože se jim například naprosto nevydařily přesilové hry, ačkoli jich měli k dispozici právě tolik jako domácí. Trenér zhodnotil situaci po posledním gólu jako natolik beznadějnou, že poslal většinu hráčů předčasně do kabin.

Bookmakeři bwin očekávají, že hostům o necelou minutu delší regenerace, jak tento krok hostující trenér nazval, nepomůže. Na druhou domácí výhru Sparty Praha v normální hrací době vypsali kurs 1,65. Hosté nejezdili na návštěvu k dnešnímu soupeři rádi ani v minulých sezónách, protože u něj vyhráli pouze tři zápasy z posledních devatenácti. Dnes si lze na úspěch Zlína včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vsadit v kursu 2,9.

Reklama