Hlavní obsah

Celtic nechce bránit domácí remízu

Útočný fotbal slibují trenéři dvou týmů, které se dnes utkají v osmifinále Ligy mistrů. Otázkou je, jestli se jim dá věřit - úvodní měření sil Celtiku a AC Milán totiž skončilo remízou 0:0.

Foto: REUTERS

Jackie McNamara z Celtiku Glasgow (vlevo) kosí Michaela Ballacka z mnichovského Bayernu.

Článek

Těžko říci, koho bezgólová remíza v prvním zápase potěšila víc. Italský celek je v evropském fotbale stále pojmem a Celtic má stále reálnou naději, že přes něj postoupí do čtvrtfinále. Na druhou stranu, skotský klub veškerých svých letošních úspěchů dosáhl na domácím stadionu. V základní skupině v Glasgowě porazil Kodaň, rozdrtil Benfiku 3:0 a uspěl dokonce i proti Manchesteru United, který ze Skotska odejel s porážkou 0:1. Venku Celtic všechny zápasy prohrál, a proto pro něj domácí remíza ani s tak silným mužstvem není příliš dobrou výchozí pozicí. Milánští ovšem nevstřelili v prvním utkání branku, takže svěřencům trenéra Strachana dnes stačí remizovat, aby si vybojovali přinejmenším prodloužení a pokud skórují a neprohrají, mají postup v kapse. Strachan ale odmítl, že by jeho tým odletěl do Itálie s cílem remizovat. "Nemáme žádný plán," odmítl kouč podceňovaného mužstva možnost, že by jeho hráči hráli s cílem remizovat. "Prostě budeme hrát a uvidíme, co se bude dít. Hrát na remízu se nevyplatí. Štěstí přeje odvážným," dodal trenér.

Zatímco Celtic je v pozici, v níž nemá co ztratit, tlak je nyní na milánském týmu. Velkoklub letos nemůže - kvůli skvělé sezoně městského rivala Interu a kvůli bodovému odpočtu - pomýšlet na titul v Serii A, v Lize mistrů ale stále touží znovu získat trofej, z níž se naposledy radoval před čtyřmi lety. Svou základní skupinu AC bez větších problémů vyhrálo, dokonce si dovolilo prohrát před vlastními diváky s Lille v posledním utkání, v němž mu už o nic nešlo. V osmifinále potom sice milánští v Glasgowě síť soupeře nerozvlnili, ovšem sklidili pochvalu svého trenéra. "Odehráli jsme vynikající zápas," řekl po zápase Carlo Ancelotti. ""S výkonem jsem spokojený, příliš jsme je nepouštěli do šancí a sami si dobré vytvořili. Věřím, že na vlastním stadionu uhrajeme dobrý výsledek," dodal trenér, který dnes po měsíci možná bude moci postavit uzdraveného Filippa Inzaghiho a jemuž by neměla chybět ani legenda v dresu AC Paolo Maldini.

Italský celek na svém stadionu nasbíral už nepočítaně úspěchů, a tak není divu, že je proti Celtiku papírovým favoritem - na AC vypsali bookmakeři kurs 1.30. Myslíte si, že Celtic dokáže v Miláně uspět? Potom si vsaďte neprohru hostů, kurs na ni je rovných 3.00. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si na začátek zápasu a potom teprve začněte sázet live.

Reklama