Hlavní obsah

Třinec se dostal do výhody

Čtvrtfinálové série play off české hokejové extraligy se postupně zamotávají. Ve dvou z nich jsou již odehrána čtyři utkání, ale rozhodnutá není ani jedna. Dnes se odehrají dva zápasy v těch zbývajících. Znojmo bude bránit pokračování jednoznačného vývoje série s Pardubicemi. Třinec se bude snažit dostat na vlastním ledě do vedení nad Libercem.

Článek

Domácí celek velmi špatně začal základní část sezóny a přes občasná zlepšení se celou dobu spíše pohyboval kolem desáté příčky. Právě na ní také po dvaapadesáti kolech Třinec skončil. Pod vedením brankáře Čechmánka dokázal posléze rychle uspět v málogólových bitvách předkola play off. Ve čtvrtfinále ho čekala nejprve opět daleká cesta, která se však vyplatila. Třinec oba zápasy přivedl do prodloužení, když vždy necelé čtyři minuty před koncem srovnával náskok soupeře. V sestavě domácích chybí útočník Vůjtek, který k týmu přišel během sezóny po předčasném ukončení kariéry a obránce Tesařík.

Liberec před dvěma roky překvapil postupem do semifinále play off. Vloni jako vítěz základní části přímo šokoval vypadnutím ve čtvrtfinále, když mu nebylo žádnou oporou do té doby spolehlivé domácí prostředí. Bílí Tygři se letos opět v dlouhodobé části postupně propracovali do čela tabulky, ale sezónu by rádi zakončili jinak než vloni. Pomáhají jim zatím přesilovky, v nichž vstřelili více než polovinu svých branek. Liberec ovšem i v této sezóně dlouho spoléhal pouze na domácí prostředí a venku se mu začalo dařit až s postupujícím časem. Dnes mu možná bude chybět v útoku Vaic.

Bookmakeři bwin očekávají, že se vedení v sérii ujmou hosté. Domácí Třinec však již s dnešním soupeřem v normální hrací době neprohrál v devíti zápasech v řadě a na jeho dnešní případnou výhru v šedesáti minutách si lze vsadit v kursu 2,5. Hosté by zřejmě v celé extralize obtížně hledali pro ně méně oblíbeného soupeře. Na výhru Liberce v důležitém třetím zápase je vypsán kurs 2,25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.