Hlavní obsah

Poradí si Chelsea s letos nevýraznými Citizens?

Netradičně ve středu jsou na programu dva zápasy Premier league. Kvůli finále Carling Cupu, které se odehrálo před necelými třemi týdny, dnes dohrávají svá ligová utkání Arsenal a Chelsea. Gunners hrají s Aston Villou a Blues s Petrem Čechem v brance změří síly s Manchesterem City.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Andrej Ševčenko v modrém dresu londýnské Chelsea.

Článek

Mužstvo trenéra Stuarta Pearce letos nezažívá vydařenou sezonu. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají potenciál velkého úspěchu, ale to zdaleka nenaplňují. Výkony City nejsou vůbec dobré a to především v útočné činnosti - Citizens vstřelili v 27 zápasech pouhých 20 branek. Mnoho spekulací panuje nad manažerem Manchesteru Stuartem Pearcem, který i přes rozhodně neuspokojivé výsledky u mužstva nadále zůstává. „Jsem rád, že můžu pracovat pro fantastický klub, jakým Manchester bezesporu je. Plánuji tady zůstat ještě hodně dlouho. Předpokládám, že tým opět bude v tabulce výš,“ řekl optimisticky kouč, jehož tým o víkendu vypadl z FA Cupu s Blackburnem Rovers. Pearce má dnes k dispozici kompletní kádr.

Chelsea v tuto chvíli ztrácí v Premier league na první Manchester United 9 bodů, když dnešní zápas má k dobru. Přesto to s obhajobou titulu pro ni letos nevypadá zrovna růžově, na druhou stranu stále není nic zdaleka rozhodnuto a tento rozdíl může být během pár kol smazán. „Během následujících tří a půl týdnů sehrají mí hráči celkem šest zápasů - s Manchesterem City, Sheffieldem United, Watfordem, Tottenhamem v rámci FA Cupu a také 2 reprezentační utkání. To mi samozřejmě dělá starosti - zranění nebo únava jsou více rizikovější. Je to velmi obtížné,“ konstatoval José Mourinho, který není z tolika utkání svých hráčů určitě nadšen. Radost mu naopak rozhodně dělá lepšící se stav kapitána Johna Terryho, který by mohl naskočit do zápasu už dnes. Mimo hru je naopak útočník Andrej Ševčenko, který laboruje s kotníkem.

Chelsea je sice na Městském stadionu v Manchesteru hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.50. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.75 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 6.00 rovných.

Reklama