Hlavní obsah

Potvrdí Roda svou formu?

Nizozemská Eredivise má dnes na programu úvodní zápas 29. kola. Střetnou se v něm momentálně sedmá Roda Kerkrade a předposlední Waalwijk. Podzimní měření sil těchto týmů skončilo remízou 1:1; před dvěma týdny se oba celky střetly v poháru, v němž byl úspěšnější domácí Waalwijk.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Waalwijk, dvanáctý celek loňské ročníku elitní soutěže, letos své předchozí průměrné výsledky nenapodobuje. V tuto chvíli má jen o tři body více než poslední Den Haag a ztrácí dva body na Excelsior, držící se na 16. příčce. Za tyto neúspěchy může především prachbídná střelecká produktivita; Waalwijk v probíhající sezoně vstřelil pouze 24 branek, což je na Eredivisii hodně málo, vůbec nejméně ze všech účastníků. „Dnes potřebujeme docílit dobrého výsledku. Roda je jistě silný soupeř, ale v poháru jsme dokázali, že na ni máme,“ věří kouč Mark Wotte, který dnes bude postrádat Erwina Lemmense, Jordana Remacleho, Hanse Muldera a Franka van Mosselvelda.

Roda Kerkrade vstoupila do letošního ročníku velice dobře. V prosinci měla menší výpadek, ale od silvestrovského zápasu s Alkmaarem neprohrála. Bodovala už tedy v 9 zápasech v řadě, když venku vždy remizovala a doma ztratila body pouze minulý týden v souboji s Utrechtem. „Hráči jen postrádali štěstí, aby nad Utrechtem zvítězili. Nyní si chtějí spravit chuť,“ konstatoval kouč Raymond Atteveld. Trenér Atteveld, který hrával i za anglický Everton, dnes bude postrádat pouze duo Kevin van Dessel - Humphrey Rudge.

Dnešní utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita. Na vítězství svěřenců Marka Wotteho vypsali kurs 2.55. Myslíte si, že Roda potvrdí svou neporazitelnost a odveze si alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 1.39.

Reklama