Hlavní obsah

Vzpamatuje se Sacramento v Orlandu?

Na samé dno Pacifické divize se propadlo Sacramento, které včera prohrálo pátý zápas v řadě. Zastavit sérii porážek se dnes pokusí v Orlandu, které chce zopakovat výkon z utkání proti Utahu.

Foto: internet

NBA (ilustrační foto)

Článek

Jestli se letos fanoušci Sacramenta chtějí kochat vynikajícími výsledky svého týmu, musí si nalistovat ročenkami o několit let zpět. Tehdy se Kings řadili k nejlepším týmům NBA, Chris Webber, Stojakovič, Bibby a spol. dokonce dokázali své mužstvo dotáhnout do finále konference. Zlatá éra, během níž Sacramento ze své Arco Areny udělalo téměř nedobytnou tvrz, je ale pryč. Zbyl z ní jen rozehrávač Bibby; jeho tým předloni a loni vypadl hned v prvním kole vyřazovacích bojů a letos mu hrozí, že se do play off po mnoha letech nepodívá vůbec. Mužstvo z Kalifornie si přitom na začátku sezony nevedlo špatně - venku se mu sice tradičně nedařilo, ovšem doma většinou vítězil. Od té doby se ale na cizích palubovkách příliš nezlepšil a v Sacramentu diváci viděli zatím stejně proher, jako za celou loňskou sezonu dohromady. Kvůli neschopnosti Kings udržet si konstantní formu se Kaliforňané dostali na poslední místo ve své divizi a play off se jim najednou začíná vzdalovat. Týmu příliš nepomohl poslední exces bouřliváka Rona Artesta; policie ho obvinila z domácího násilí a Artest si kvůli tomu nezahrál ve dvou zápasech. Vedení klubu ustoupilo od slibovaného trestu a jeden z nejlepších obránců ligy už v posledních čtyřech utkáních nastoupil. K úspěchu to ale nevedlo - po domácích prohrách se San Antoniem a Denverem vyrazilo Sacramento na trip po palubovkách soupeřů, kde zatím prohráli s Clevelandem, Charlotte i Miami.

Příležitost ukončit černou sérii budou mít Králové už dnes, den po prohře 97-103 s miamskými Heat. Soupeřem jim bude další floridský tým, Orlando. To má problémy samo se sebou. Magic se sice loni do play off nedostali, jejich výkony na konci sezony ale slibovaly lepší budoucnost. Dlouho se zdálo, že se fanoušci netěšili zbytečně; tým trenéra Briana Hilla patřil v prvních týdnech k nejlepším ve Východní konferenci, listopad ukončil s vynikající bilancí 12-4. Tato forma je ale nenávratně pryč - v každém dalším měsíci už Orlando víc zápasů prohrálo než vyhrálo a s bilancí 30-36 se nyní musí strachovat o účast v play off. Jejich mizérie se nelepší ani s blížícím se jarem. Únor ukončili Magic čtyřmi prohrami v pěti zápasech, poté prohráli v San Antoniu a Dallasu a po domácí výhře nad Milwaukee se museli znovu třikrát sklonit před svými soupeři. Před třemi dny ale Orlando odehrálo jeden z mála dobrých zápasů. Na Floridu zavítal Utah, který domácí - především díky 31 bodům a 15 doskokům tradičkě vynikajícího Dwighta Howarda - porazli 101-90. Orlandu přitom chyběli Darko Miličič, Carlos Arroyo a Keith Bogans, nad jejichž startem visí otazníky i dnes.

V utkání dvou týmů bojujících o play off jsou papírovými favority domácí, na něž bookmakeři vypsali kurs 1.45. Myslíte si, že Sacramento zastaví svůj propad a i přes únavu z včerejšího zápasu zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.80.

Reklama