Hlavní obsah

Anglie si chce napravit reputaci

I přes ne zrovna obtížný podzimní los nevstoupila Anglie do kvalifikace o EURO 2008 rozhodně úspěšně. O alespoň částečnou nápravu se dnes pokusí proti Izraeli, který má v tuto chvíli na svém kontě ve skupině E stejně jako výběr Albionu 7 bodů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Reprezentant Albionu - Wayne Rooney.

Článek

Na lavičce anglické reprezentace nahradil v létě Svena Gorana Eriksona Steve McClaren, pod jehož vedením se mužstvu prozatím nedaří zrovna nejlépe. První dva kvalifikační duely se ještě dají hodnotit kladně, když McClarenovi svěřenci porazili doma Andorru a venku Makedonii. Ale právě s tou poté v domácí odvetě uhráli pouze bezbrankový výsledek, což je na takové mužstvo jaké má Anglie k dispozici málo. Další neúspěch přišel jen pár dní poté v Chorvatsku a britský zástupce má tak po čtyřech kolech pouze sedm bodů. Dnes to nebude mít ale bývalý kouč Middlesbrough určitě jednoduché. V nominaci pro utkání s Izraelem mu totiž chybí hned několik hráčů; mimo hru jsou Crouch, J. Cole, Bridge, Bent, Gary Neville a Woodgate. V základní sestavě se tak pravděpodobně objeví nováčci v reprezentaci Young a Nugent. "Máme velkou šanci připsat si v následujícím dvojzápase šest bodů. Všichni vědí, že máme skvělé hráče. Třetí místo v tabulce není dobré, potřebujeme se dostat zpět do čela, jen co to bude možné," věří v sílu Albionu jedna z opor - Steven Gerrard.

Izraelci podávali velmi dobré výkony už v kvalifikaci na MS v Německu, když dokonce dokázali dvakrát remizovat s pozdějšími finalisty německého šampionátu - Francouzi. V celé kvalifikaci navíc doma neprohráli. Tuto sérii prodloužili i na podzim v té současné kvalifikaci, když si doma poradili s přehledem s Andorrou. Dokázali zvítězit i v Estonsku a bodově nevyšli naprázdno ani v Rusku, kde remizovali 1:1. O svou domácí neporazitelnost přišli v listopadu s Chorvatskem, kterému podlehli po velké bitvě 3:4. O návrat do starých kolejí se dnes pokusí proti Anglii. „Přestože všichni vědí, že Angličané mají svůj standart výše než Izraelci, na národním stadionu s podporou fanoušků chceme vyhrát. Věřím, že předvedeme to nejlepší, co v nás je, a Anglii to zkomplikujeme," řekl střelec West Hamu Jossi Benajun, nad jehož startem visel otazník, ale podle posledních zpráv by měl být fit.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favority zápasu hosté ze západu Evropy, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.75. Remízu si vsadíte s kursem 3.15 a na vítězství domácích za kurs 4.75.

Reklama