Hlavní obsah

Nejslabší tým NBA míří do Los Angeles

Nabitý program mají tento týden basketbalisté Memphisu. Nejhorší mužstvo NBA odehraje pět zápasů v sedmi dnech. V prvním z nich včera Grizzlies nestačili na Phoenix; dnes míří do Los Angeles, kde narazí na místní Lakers.

Článek

Zdá se, že už nic neodvrátí poslední místo Memphisu v základní části NBA. Hráčům z Elvisova města sice ještě zbývá odehrát jedenáct utkání, druhý nejhorší tým z Bostonu má ale už o čtyři výhry více a Memphis nečekají žádní lehcí soupeři. To ale Grizzlies trápit nemusí; sezonu dohrávají jen z povinnosti a poslední místo by pro ně koneckonců bylo výhodnější vzhledem k větším šancím na výhodu první volby při nadcházejícím draftu. Kdo se ovšem trápí, jsou fanoušci Memphisu. Ti za poslední měsíc viděli jen dvě výhry svého týmu, nad slabým Charlotte a překvapivě i nad Chicagem. V dalších dvanácti utkáních odcházeli Grizzlies jako poražení. Jejich situace se ještě zhoršila v sobotu. Po dvou prohrách se představili v Utahu, kde prohráli 108-118; porážka od jednoho z nejlepších týmů Západu ale tolik nebolela jako ztráta Mikea Millera, druhého nejlepšího střelce týmu a jednoho z nejlepších trojkařů NBA. Tým ještě neohlásil, kdy se Miller vrátí. Bez něj v sestavě dostali více prostoru hráči z lavičky, kteří ovšem včera nezabránili prohře 87-105 ve Phoenixu.

Dnes Grizzlies nečeká o moc lehčí úkol. Lakers se totiž vzpamatovali z poklesu formy, kvůli němuž prohráli v první polovině března sedm zápasů v řadě. Pod vedením Kobeho Bryanta se zvedli a dalších pět utkání vyhráli. Trenéři obvykle chválí práci celého týmu, ale Bryantův podíl na tom je nepřehlédnutelný - nejlepší střelec NBA ve čtyřech zápasech po sobě nastřílel alespoň 50 bodů. Jedním ze soupeřů, které jeho řádění odnesli, byl i Memphis, jemuž největší hvězda Lakers nasázela 60 bodů a přispěla tak k vítězství 121-119. V posledním utkání už Bryant svou skvělou sérii neprodloužil, když Golden State nastřílel "jen" 43 bodů, ovšem příliš ho to trápit nemuselo - Lakers zvítězili 115-113 a posunulo se tak blíže k play off.

Není příliš překvapující, že podle bookmakerů jsou Lakers jasným favoritem dnešního utkání. Společnost bwin na ně vypsala nízký kurs 1.10. Pokud věříte tomu, že domácí zvítězí alespoň o 12 bodů, vsaďte si na ně s handicapem a kursem 1.91. A jestli si myslíte, že oslabený Memphis může Lakers zaskočit, vsaďte si na výhru hostů s vysokým kursem 7.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.