Hlavní obsah

Blake změří síly s Robredem

Šlágrem čtvrtfinále Davis Cupu je jednoznačně souboj Američanů se Španěly. Jednička Evropanů - Tommy Robredo - dnes změří síly s Jamesem Blakem. Ve druhém utkání se střetnou Andy Roddick a Fernando Verdasco.

Foto: DPA/EPA

Španělský tenista Tommy Robredo.

Článek

James Blake - 9. hráč světa - letos prozatím zůstává trochu za očekáváním. Jeho bilance 14 vítězství v 21 zápasech je sice pozitivní, ale od tohoto Američana jeho fanoušci letos čekali určitě o něco více. Na druhou stranu se už dvakrát v roce 2007 dokázal probojovat do finále nějakého turnaje - úspěšně se prezentoval v Sydney a jako druhý skončil v Delray Beach. Na posledních dvou turnajích Masters ale končil vždy v počátku. Na Pacific Open v Indian Wells porazil sice v prvním kole Serru, ale hned poté nestačil na Francouze Benneteau. Na Sony Ericsson Open měl v prvním kole za soupeře opět Francouze Serru, ale narozdíl od prvního letošního turnaje Masters, uspět nedokázal. Nyní ho čekají reprezentační povinnosti - ve čtvrtfinále Davis Cupu čeká Američany silné Španělsko a Blake se dnes pokusí o první bod v zápase s Robredem.

S tím má ve své kariéře prozatím kladnou bilanci v poměru 3:2, když v loňské sezoně vyhrál dva ze tří duelů Španěl. Tomu se letos na okruhu ATP dařilo nejvíce v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Čtvrtfinále bylo pro něj konečnou na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami. Tam skončil na raketě Guillerma Caňase, finalisty turnaje a dvojnásobného přemožitele světové jedničky Rogera Federera. Dnes nebude hráč s letošní bilancí 13 vítězství a 6 porážek hrát za sebe, ale za svou zemi, která Davis Cup vyhrála doposud dvakrát v historii - USA sice vévodí této statistice s 31 vítězstvími, ale poslední se datuje do roku 1995. Španělé naposledy triumfovali před třemi lety.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že první bod může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem domácí Blake s kursem 1.50. Kurs na Španěla má hodnotu 2.25.

Reklama