Hlavní obsah

Drama ve Španělsku: Na San Bernabeu přijede Valencia

Situace na špici tabulky španělské Primera division je velmi napjatá, dnes se však může ledacos změnit. Čtvrtá Valencia totiž cestuje na San Bernabeu, kde má svůj domov slavný Real Madrid. A pokud by Valencijští chtěli reálně pomýšlet na boj o titul i po tomto zápase, nesměli by jej prohrát. To samé však platí i o Realu. Je jasné, že španělské fotbalové fanoušky čeká skutečná lahůdka.

Článek

Bílý balet se před zápasem nachází na třetím místě tabulky se ziskem 54 bodů a ztrátou pěti bodů na první Barcelonu. Madridští za sebou mají velmi povedené období, od památného derby s Barcou (výsledek 3:3) svěřenci trenéra Capella třikrát po sobě vyhráli a stále tak jsou ve hře o titul. Sílu madridského týmu pocítila nejprve Tarragona (doma 2:0), poté zvítězil Real 2:1 na hřišti Celty Vigo a do třetice doma porazil Osasunu (2:0). Minulý týden však přišlo zaváhání na hřišti ambiciózního Santanderu, kde Galacticos prohráli díky gólu z 90. minuty 2:1.

Capellův tým navíc v tomto zápase přišel o pilíř zadních řad. Ivan Helguera dostal červenou kartu a dnes nebude moci kvůli disciplinárnímu trestu nastoupit. Stejně na tom je i věčný náhradník Alvaro Mejía. Na marodce jsou dále Roberto Carlos a Raul Bravo, s lehkou virózou se potýká záložník Emerson, jenž zřejmě taktéž do hry nezasáhne. Naopak do nominace byli zařazeni Miguel Torres a také anglická „star“ David Beckham. Ten se vrací po měsíční léčbě zraněného kolene. Zda se probojuje hned do základní sestavy však není jisté. Dobrou formu má totiž hned několik ofenzivních hráčů, ať už to je Robinho, kapitán Raúl či kanonýr Ruud van Nistelrooy.

Mužstvo z přístavního města Valencie zažívá v poslední době jeden těžký zápas za druhým. Po čtvrtfinálových bitvách Ligy mistrů s Chelsea sehráli minulý týden svěřenci Sancheze Florese vynikající zápas proti Seville, kterou doma porazili díky dvěma brankám Davida Villy 2:0. O dnešním startu momentálně nejlepšího střelce týmu se však hodně spekuluje. Villa totiž v týdnu vynechal tréninky kvůli lehčímu zranění, zda se dá do dnešního veledůležitého zápasu do kupy je otázkou. Výčet marodů Valencie je i tak dost početný. Vicente, Miguel Angulo, Baraja, Regueiro, Edu, Gavilan, ti všichni dnes na hřiště nevyběhnou. Stejně jako dlouhodobě distancovaný David Navarro a za pět žlutých karet pykající Marchena.

Zkušený lodivod týmu Quique Sanchez Flores má však i přesto dostatek kvalitních hráčů, kteří jsou schopni Real porazit. Navíc se po delší pauze vrací do základní sestavy kapitán týmu David Albelda, což je pro ostatní spoluhráče velká vzpruha. Valencie má svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet, na podzim s ním totiž prohrála na domácím stadionu Mestalla 0:1. A pokud chtějí Che stále pomýšlet na titul, nesmí dnes ztratit. Ačkoliv jejich bilance na cizích hřištích je slabší: 4 – 4 – 7 při negativním skóre 11:19.

Bookmakeři společnosti bwin ohodnotili dnešní šlágr španělské ligy následovně: na vítězství domácích Galacticos je kurs 1.90. Na případnou remízu 3.35. A na vítězství hostující Valencie 3.60.

Reklama