Hlavní obsah

Uspějí Brémy proti španělské přesile?

Po Lize mistrů má dnes na programu první semifinálové zápasy i Pohár UEFA. V něm zůstala doposud tři španělská mužstva a jedno německé - Werder Brémy. Ty dnes vstoupí do boje o finále v Barceloně proti místnímu Espaňolu.

Foto: REUTERS/Ina Fassbender

Kanonýr Werderu Brémy Miroslav Klose (vpravo) oslavuje svou branku proti Dortmundu se spoluhráčem Owomoyelou.

Článek

Katalánci měli vynikající únor, kdy v Primera Division ze čtyř zápasů třikrát vyhráli. Jenže v měsíci březnu se jejich sbírka bodů moc nerozrostla, na vině byly tři po sobě jdoucí remízy, a to vždy shodným výsledkem 1:1. Duben sice svěřenci kouče Ernesta Valverdeho odstartovali úspěšně, když porazili 1:0 předposlední San Sebastian díky brance Ferrana Corominase, ale poté prohráli s Bilbaem a o uplynulém víkendu doma pouze remizovali 2:2 s Betisem Sevila. Naopak výborně se v tuto chvíli 10. celku elitní španělské soutěže vede na evropské scéně. Do čtvrtfinále sice Espaňol vstupoval proti Benfice v roli outsidera, ale v domácím zápase si vítězstvím 3:2 zajistil dobrou výchozí pozici pro odvetu, ve které byl sice následně jasně horším celkem, ale neinkasoval a bezbranková remíza mu zajistila účast mezi nejlepší čtyřkou.

Nejvýraznějším hráčem mužstva Ernesta Valverdeho je v poslední době jednoznačně kapitán Raul Tamudo, který skóroval jak proti Benfice, tak v posledním ligovém zápase, kdy v 90. minutě vystřelil Espaňolu z penalty alespoň remízu. V dnešním utkání s Brémamy nebude na hřišti samozřejmě chybět. „Máme velkou šanci zapsat se konečně do historie. Je to pro nás speciální zápas,“ řekl klíčový muž Katalánců. „Brémy jsou velkým německým týmem. Bojují o ligový titul, jsou v semifinále Poháru UEFA a v úvodu sezony si zahrály i Ligu mistrů, proto jsou favoritem,“ řekl kouč Španělů, který dnes až na vykartovaného Luise Garciu má k dispozici kompletní kádr.

Brémy jsou v tuto chvíli na 2. příčce bundesligy s 2bodovou ztrátou na vedoucí Schalke. Svěřenci trenéra Thomase Schaafa bodují v poslední době pravidelně. Naprázdno tak nevyšli ani tento víkend v domácím zápase s Cáchy, se kterými sice od 2. minuty prohrávali, ale třemi brankami v průběhu druhého poločasu zápas otočili a připsali si 18. vítězství v sezoně. Podobně si Brémy vedly i ve čtvrtfinále Poháru UEFA. Nejprve uhráli bezbrankovou remízu v Alkmaaru a v odvetě se ujaly vedení, ale zanedlouho byl stav 1:1, který v tu chvíli posouval do semifinále nizozemský klub. Brémy poté ale potvrdily své závěry utkání a třemi brankami zpečetily svůj postup. Svou formu dnes Werder jistě bude chtít potvrdit i proti Espaňolu. Do Španělska ani neodcestovali Tim Borowski, Per Mertesacker a Pierre Wome. Do sestavy se naopak vrací Christian Schulz.

Šance na úspěch jsou dnes podle bookmakerů bwin pro oba celky vyrovnané. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.65, na remízu vypsali experti bwin kurs 3.20. Myslíte si, že Brémy vstoupí do čtvrtfinále vítězstvím, pak si na ně vsaďte s kursem2.45.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.