Hlavní obsah

Chelsea má proti Boltonu povinnost - vyhrát

Souboj o titul v Premier League pokračuje a příjmnějšího soupeře má tentokrát Chelsea, doma přivítá Bolton. Manchester United hostuje v Evertonu a podobně jako Blues a Liverpool se pokusí ušetit co nejvíce sil na semifinálovou odvetu Ligy mistrů proti AC Milán. Hrát se bude také o záchranu, hodně napovědět by měl zápas Wiganu s West Hamem...

Článek

Everton FC - Manchester United (sobota 13:45)

Preview tohoto utkání najdete zde.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.65

Tip eurofotbal.cz: 2

Chelsea FC - Bolton Wanderers (sobota 13:45)

Chelsea a Bolton jsou sice celky s vynikající defenzívou, od roku 1938 se však v jejich zápasech, kterých bylo již 68, nezrodila bezbranková remíza. Ta se nedá očekávat ani tentokrát, Blues potřebují vyhrát, aby minimálně udrželi krok s vedoucím Manchesterem United. Svěřenci Joseho Mourinha ve středu výhrou 1:0 nad Liverpoolem nakročili k postupu do finále Ligy mistrů, v utkání se neobjevil Michael Ballack a očekává se, že nebude hrát ani proti Boltonu. Mourinho možná nechá odpočinout i Ricarda Carvalha, který ještě stále není stoprocentně fit kvůli problémm s podkolenní šlachou. Nastoupit by naopak mohl Arjen Robben.

Wanderers si v minulém kole porážkou 1:3 od Readingu trochu zkomplikovali cestu do Poháru UEFA a v případě porážky na Stamford Bridge se jejich náskok před v tuto chvíli sedmým Readingem může rozplynout. Manažer Sam Allardyce bude lepit základní sestavu, mimo hru jsou Ben Haim, Faye a Diouf, o startech Nolana, Hunta a Giannakopoulose se rozhodne až na poslední chvíli.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Wigan Athletic - West Ham United (sobota 16:00)

West Ham stále ještě žije, vedle vítězství nad Evertonem ho spasil i verdikt FA. "Kladivářům" totiž a přestupy Javiera Mascherana a Carlose Teveze hrozil bodový odečet, nakonec ale dostali "jenom" historicky nejvyšší pokutu 5,5 milionu liber. WHU bude ve Wiganu podobně jako domácí hrát o všechno, k vítězství bdou muset jeho hráči zapomenout na poslední venkovní zápas s dalším aspirantem na sestup Sheffieldem, odkud si přivezli porážku 0:3. Mimo hru jsou Gabbidon a Upson, nejistý je start Teveze.

Wigan je sice šestnáctý, na svého soupeře má však k dobru jenom tři body. Případné vítězství by mu tak dalo velkou šanci na záchranu v Premier League. "Říkali jsme dluhou dobu, že máme všechno ve vlastních rukou a já doufám, že tomu tak bude i nadále," říká manažer Paul Jewell, jehož tým na JJB Stadium získal jenom 19 bodů.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95

Tip eurofotbal.cz: 02

Sheffield United - Watford FC (sobota 16:00)

"Žiletky" hostí poslední Watford a mají ideální šanci, jak utéci sestupovému hrobníkovi lopaty. "Každý je soustředěný a to je velmi důležité, protože Watford sem nepřijede jako předem poražený," hlásí manažer Neil Warnock, který se bude muset obejít bez kanonýra Roba Hulse. Warnock v letošní sezóně prostřídal již 32 fotbalistů, jenom deset z nich ale bylo schopno dát branku.

Watford je po remíze s Manchesterem City prvním jistě sestupujícím a hrát už bude pouze o čest. Někteří hráči, mezi nimiž nebudou Ashikodi, Francis, Smith, Kabba a nejspíše ani Stewart, Chambers a Henderson, pak o lepší angažmá. Tým manažera Adriana Boothroyda prohrál pět z posledních sedmi utkání.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Blackburn Rovers - Charlton Athletic (sobota 16:00)

Blackburnu sice již o nic nejde, přesto závěr sezóny nevypouští, což dokumentovalo minulé kolo, v němž obral o body zachraňující se Fulham. "Proti týmům ze spodních pater tabulky nám to příliš nejde," přiomíná manažer Mark Hughes. Na marodce Rovers jsou Robbie Savage, Andy Todd, Andre Ooijer a Steven Reid. Novou smlouvu by v nejbližších dnech měl podepsat záložník Tugay.

Charlton je společně s Watfordem vůbec nejméně nebezpečný na hřištích soupeře, odkud si přivezl pouhých sedm bodů. "Msíme předvést vynikající výkon, už kvůli fanouškům, od kterých více žádat nemůžeme," pochvaluje si přístup příznivců londýnského klubu manažer Alan Pardew, který se bude muset obejít bez Andyho Reida.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.55

Tip eurofotbal.cz: 0

Portsmouth FC - Liverpool FC (sobota 16:00)

Portsmouth nedávno doma porazil Manchester United, teď si brousí zuby na Liverpool. Vítězství by bylo tou nejkrásnější oslavou jubilejního 150. zápasu Pompey v Premier League. "Mají silný kádr a je obtížné porazit je, ať už hraje kdokoli. Stále hrají o třetí místo," připomíná manažer Harry Redknapp. Tomu by měl chybět jenom Svetoslav Todorov.

Liverpool nastoupí v hodně oslabené sestavě, vedle dlouhodobých marodů Luise Garcii, Kewella a Fabia Aurelia bude manažer Rafael Benitez šetřit některé hráče s vyhlídkou na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů proti Chelsea, v níž budou Reds dotahovat jednobrankové manko. "Sezóna není o jednom zápasu, ale o celé sezóně. Udělám to, co je nejlepší pro Liverpool," zdůvodňuje manažer Rafael Benitez rozhodnutí nechat odpočinout Gerrarda, Carraghera a Reinu. Liverpool v lize neprohrál již šest zápasů v řadě.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.25 - 2.20

Tip eurofotbal.cz: 10

Middlesbrough FC - Tottenham Hotspur (sobota 16:00)

Middlesbrough se podruhé během jednoho týdne pokusí obrat o body aspiranta na pohárové příčky a Tottenham by neměl být tak silným protivníkem, jako Manchester United. Boro doma se Spurs ještě nikdy neprohráli a manažer Gareth Southgate má k dispozici kompletní tým, v němž je nastálo i obránce Jonathan Woodgate. "Hráči chtějí hrát vedle velkých hráčů a vedle skvělých hráčů a mít někoho, jako je Jonathan, je velká atrakce, která nám může hodně pomoci," prohlásil Southgate po změně Woodgatova hostování z Realu Madrid v trvalý přestup.

Tottenham potřebuje nutně bodovat k zajištění postupu do Poháru UEFA, vedle historické bilance však proti němu hraje i fakt, že venku letos vyhrál jenom třikrát. "Co vím o Middlesbrough je to, že mají dobrou bilanci na domácím hřišti. Viděl jsem je v zápase proti Arsenalu, který skončil 1:1 a Arsenal šťastně vyrovnal z penalty," vzpomíná manažer Spurs Martin Jol. Tomu budou chybět Young-Pyo Lee, Benoit Assou-Ekotto, Anthony Gardner a Teemu Tainio.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45

Tip eurofotbal.cz: 1

Manchester City - Aston Villa (sobota 16:00)

City of Manchester Stadium uvidí souboj dvou celků z klidného středu tabulky, v němž se příliš branek očekávat nedá. Bilance Citizens před vlastními fanoušky je doslova tragická - v sedmnácti odehraných zápasech na vlastní půdě dali svěřenci Stuarta Pearce jenom deset branek. Pomoci k vylepšení této bilance by měl uzdravený Emile Mpenza, mimo hru je pouze Micah Richards. "Pokud vyhrajeme poslední tři zápasy, myslím, že skončíme desátí," věští Pearce. Jeho tým k tomu v duelu s Aston Villou bude mít ty nejlepší předpoklady, v deseti posledních vzájemných zápasech s birminghamským klubem totiž ani jednou neprhrál.

V letošních zápasech City a Aston Villy se zrodilo celkem dvanáct bezgólových remíz. Villans mají na svém kontě nerozhodných výsledků celkem šestnáct a v tomto ohledu jsou v celé Premier League vůbec nejlepší. "Když se na to podíváte, tak jsme neprohráli tolik zápasů," poukazuje manažer Martin O'Neill na fakt, že jeho tým odešel s prázdnou jenom z deseti zápasů. Méně porážek na svém kontě má jenom vedoucí pětice. Hostující manažer se bude muset obejít bez Marka Delaneyho a Chrise Suttona, nejistý je start Johna Carewa.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25

Reklama