Hlavní obsah

Poradí si Arsenal s Fulhamem i bez Rosického ?

Londýnský Arsenal - aktuálně čtvrtý celek Premier League - má šanci snížit čtyřbodovou ztrátu na Liverpool. Reds totiž včera zaváhali a prohráli v Portsmouthu 1:2. Fulham se momentálně nachází až na 16. místě tabulky a je velmi blízko sestupu.

Článek

Domácí drží sérii čtyř zápasů bez porážky. Po bezbrankové remíze v Newcastlu se Kanonýři střelecky probudili. Nejdříve porazili doma Bolton 2:1 a poté se radovali z vítězství 3:1 proti Manchesteru City. V obou zápasech se prosadil Tomáš Rosický. V posledním utkání remizovali Gunners v Tottenhamu 2:2. Cenný bod pro Kohouty zachraňoval až v nastaveném čase Jermaine Jenas. „Měli jsme vyhrát o pět gólů. Hrajeme skvěle, ale musíme se naučit dávat góly,“ řekl po zápase Arsene Wenger.

Ten se dnes bude muset obejít bez kapitána české reprezentace Tomáše Rosického. Do následujícího zápasu proti Chelsea by však Rosický měl být v pořádku. Dalšího klíčového záložníka Freddieho Ljunberga vyřadilo zranění kolene. Dlouhodobě zranění jsou útočníci Thierry Henry a Robin van Persie. Mimo hru je také talentovaný mladík Theo Wallcot. Gunners tuto sezonu opět nebojují o titul. „Toto je sezona plná zkoušek a jsem si jistý, že příští ročník budeme o mnoho silnější,“ říká trenér Wenger.

Hosté nevyhráli již v devíti po sobě jdoucích zápasech. Naposledy se Fulham radoval z vítězství 3. února, když porazil Newcastle. Ve 33. kole prohráli svěřenci kouče Lawrie Sancheze doma s Manchesterem City. Čestný úspěch zaznamenal Bocanegra, jenž pouze korigoval na 1:3. V dalším utkání prohráli venku s Readingem 0:1. Při premiéře Lawrie Sancheze na domácím stadionu uhrál Fulham remízu 1:1 s Blackburnem. Skóre otevřel již v 10. minutě Vincenzo Montella, ale na jeho branku dokázal odpovědět v 61. minutě McCarthy. Fulham netrápí žádná čerstvá zranění, ale dlouhodobě je jejich marodka v celku zaplněna. Obránce Ian Pearce má poraněné chodidlo. Další bek Franck Queudrue laboruje s naraženým kotníkem. Mezi zraněnými je hned i trojice záložníků - Jimmy Bullard, Mark Pembridge a Simon Elliott.

Nový trenér hostí má velké ambice. Podařilo se mu totiž jako kouči Severního Irska porazit i takové velké týmy, jako je například Španělsko, Anglie či Švédsko. V prvním vzájemném zápase Fulham dokázal doma Gunners porazit nečekaně 2:1.“Na začátku sezony jsme Arsenal zdolali. Jestliže předvedeme stejný výkon, není žádný důvod k tomu, abychom nevyhráli znovu,“ říká kouč Sanchez.

Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem domácí Arsenal, na který je nízký kurs 1.35. Velkým outsiderem by měl být Fulham, na který byl vypsán kurs 9.00 rovných. Hosté již jednou proti Kanonýrům překvapili a dnes by určitě brali i remízu, na kterou je kurs 4.00.

Reklama