Hlavní obsah

Chelsea změří síly s čerstvým mistrem Premier league

Drama do posledního kola se v elitní anglické soutěži nakonec nekoná. Chelsea nedokázala vyhrát v derby s Arsenalem a jelikož Manchester zvládl své derby se Citizens, tak se už o víkendu mohl radovat z titulu. Dnes se oba celky utkají ve vzájemném duelu, ve kterém už půjde pouze o čest a bude generálkou pro finále FA Cupu, v němž se oba letos nejúspěšnější anglické celky střetnou za 10 dní.

Článek

Chelsea celý rok bojovala a držela si naději na zisk hned čtyř trofejí, ale během posledního týdne ztratila šanci vybojovat ty dvě nejcennější - titul v Lize mistr a Premier league. Prestižní evropská soutěž pro svěřence manažera José Mourinha skončila před týdnem na Anfield Road, kde podlehla domácímu Liverpoolu na penalty. O mistrovský ligový titul přišla definitivně o víkendu, kdy nestačila na Arsenal Londýn, se kterým pouze remizovala 1:1. „Za svůj výkon proti Arsenalu jsme mohli ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou. Opět se ukázalo, že tohle mužstvo má velký charakter. Proti Arsenalu jsme do toho i v deseti lidech vložili velké úsilí a šli jsme za vyrovnáním. Nakonec jsme mohli to utkání i vyhrát,“ uvedl brankář Blues Petr Čech, jehož mužstvo hrálo celý druhý poločas bez vyloučeného Bolahrouze.

Dnes má Chelsea šanci dokázat, že o titul přišla nešťastnou náhodou, a že je lepší než Manchester. „Budou se šetřit na finále poháru. To bude úplně jiný zápas. Vítěz ligy se utká s vicemistrem a vítězem Carling Cupu, navíc na novém stadionu ve Wembley. Bude to hodně zajímavý souboj, vrchol sezony se vším všudy,“ říká český reprezentant. Chelsea dnes budou stejně jako v zápase s Arsenalem chybět Didier Drogba a Arjen Robben. Mimo hru je rovněž Andrej Ševčenko.

Rozhodně šťastnější je v současné době Manchester United. Před týdnem sice utrpěl debakl na San Siro s AC Milán, čímž zpečetil svůj konev v letošním ročníku Ligy mistrů, ale o víkendu si vše vynahradil. Cristiano Ronaldo proměnil pokutový kop, na druhé straně Edwin Van der Sar pokryl penaltový pokus Dariuse Vassella, čímž zajistil Manchesteru dvě kola před koncem po čtyřech letech a dvouleté nadvládě Chelsea titul v Premier league.

„Důležité bylo, že se nám povedl začátek sezony, od začátku jsme byli na čele a nemuseli pořád stahovat nějaký náskok,“ řekl manažer Ďáblů Alex Ferguson, který si trofeje velmi váží. „Hlavně proto, že tato sezona pro nás byla po třech letech bez vítězství velkou výzvou. Potřebovali jsme úspěch,“ konkrétně kouč Manchesteru, který dnes bude podle svých slov šetřit hned několik opor. Určitě se na hřišti neobjeví duo Paul Scholes - Ryan Giggs.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 2.10. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Manchester potvrdí zisk titulu vítězstvím? Jestliže ano, poté využijte kursu 3.20.

Reklama