Hlavní obsah

Federerovi dnes stojí v cestě španělský antukář Ferrero

O tom kdo změří síly ve čtvrtfinále turnaje v Hamburku s vítězem zápasu Ljubičič - Ferrer se dnes rozhodne ve švýcarsko-španělském souboji. Světová jednička - Roger Federer - se utká se zkušeným Juanem Carlosem Ferrerem, který ve své kariéře získal několik antukových prvenství.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP střetli už desetkrát - 7 vítězství si na své konto připsal věhlasnější Švýcar. To poslední před měsícem na antuce v Monte Carlu, kde Španěla přehrál celkem v pohodě ve dvou setech. Tak hladce se mu ale v poslední době své soupeře zdaleka porážet nedaří. Už na hardu jako by Federerovi, který letos vyhrál Australian Open a turnaj v Dubaii, něco chybělo z jeho tradičního kumštu. Kromě měsíc starého finále z Monaka si tak nepřipsal žádný další úspěch - nikde nepostoupil ani do čtvrtfinále. Celkem letos zaznamenal „už“ 5 porážek - v celém roce 2006 celkem 7. Navíc má před sebou ještě několik antukových zápasů, které pro něj jsou rozhodně těžší než ty na tvrdém povrchu. Natrápil se i v prvním kole probíhajícího turnaje v Hamburku, když byl rád nakonec hodně rád, že nepodlehl Juanu Monacovi, s nímž svedl velmi tuhou třísetovou bitvu.

Nyní ho čeká bývalá světová jednička a hráč, kterému není antuka cizí - Juan Carlos Ferrero. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval a to ani na tvrdém povrchu. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu, kde ho, jak bylo zmíněno výše, vyřadil dnešní soupeř. V tuto chvíli 19. hráč světa tak jasně potvrzuje, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když na hardu rovněž už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Letos se mu ale na rychlých dvorcích moc nedařilo, čemuž odpovídá 8 porážek. Na antuce to je ale jiná káva, což dnes bude proti Federerovi jistě chtít potvrdit.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do čtvrtfinále může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem 25letý Švýcar, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.20. Kurs na o rok staršího Španěla má hodnotu 3.60.

Reklama