Hlavní obsah

Ljubičiče dnes čeká Horna

Velmi slušné obsazení má probíhající tenisový turnaj v rakouském Portschachu, který je poslední prověrkou před druhým grandslamem sezony - French Open. Na listině hráčů nechybí Davyděnko, Hewitt, Roddick nebo Ljubičič. Posledně jmenovaný dnes změří ve 2. kole síly s kvalitním antukářem Hornou.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ivan Ljubičič si nedávno připsal jubilejní 300. vítězství v kariéře. Stalo se tak na podniku v Miami, kde momentálně 7. hráč světa nakonec skončil až v semifinále na raketě Argentince Caňase. Tímto výsledkem jen navázal na své předchozí letošní úspěchy - triumfoval na turnaji v Doha, finálovou účastí okořenil podniky v Záhřebu a Rotterdamu. Čtvrtfinále si navíc zahrál i na turnaje ATP Masters Series v Indian Wells, kde nestačil na 3. hráče žebříčku - Andyho Roddicka. Tyto všechny úspěchy zaznamenal Chorvat na tvrdém povrchu, antuka mu prozatím tak nesvědčí.

Na úvodním podniku antukové sezony v Monte Carlu porazil sice v prvním kole Radka Štěpánka, ale hned poté vypadl s Gasquetem. Ještě hůře si poté vedl v Římě, tam skončil v úvodním kole s Acasusem. Minulý týden startoval v Hamburku. V prvním kole přešel přes Serru, ale další brzkou konečnou mu vytyčil Ferrer. Odehrát ještě nějaký ten zápas před Roland Garros se pokouší nyní v Portschachu, kde už přehrál Delice.

Dnes ho čeká druhé kolo a pravděpodobně silnější soupeř, kterým je Peruánec Luis Horna. Ten si letos stejně jako Ljubičič už připsal jedno turnajové vítězství - triumfoval v úvodu roku ve Vina del Mar. O další úspěch se postaral krátce poté v Buenos Aires, kde si zahrál čtvrtfinále. Od té doby ale docela tápe. Na tvrdém povrchu se nejdále dostával do druhého kola a o antuce doposud platí to samé tvrzení. Před měsícem v Estoril vypadl hned v úvodním kole s Querreym. To samé se mu „podařilo“ následně v Římě s Delicem. O něco lépe si vedl před týdnem v Hamburku - porazil Mirnije, ale krátký byl poté na Serru. Na probíhajícím turnaji v Rakousku už uspěl s Dolgopolovem.

Vzájemné zápasy hovoří pro Chorvata v poměru 2:0. Naposledy se oba hráči potkali v roce 2005 na turnaji v Hamburku. Myslíte si, že Ljubičič svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si vsaďte na Chorvata - kurs je 1.36. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.65, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Peruánce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články