Hlavní obsah

Birnerová narazí v prvním kole na Szavayovou

Černou sérii osmi turnajů, na kterých vypadla v prvním kole, má dnes možnost ukončit tenistka Eva Birnerová. Českou hráčku ovšem nečeká v prvním kole Wimbledonu lehký úkol. Její soupeřka ji už totiž jednou dokázala porazit a navíc se tu už stihla rozehrát poté, co hladce prošla kvalifikací.

Článek

Birnerová, momentálně 97. hráčka světového žebříčku, by na letošní sezonu určitě ráda zapomněla. Od Australian Open, kde vypadla až ve třetím kole s Amelií Mauresmovou, se jí totiž vůbec nedaří. V Ortisei se jí podařilo porazit Blahotovou, v Paříži uspěla nad Knappovou a v Acapulcu porazila Němku Arnovou, na všech třech turnajích ale následně vypadla ve druhém kole a od té doby se potácí od porážky k porážce. Po Acapulcu neuspěla ani na tvrdém povrchu v Indian Wells a poté vypadla na pěti antukových turnajích za sebou. Nejblíž k postupu měla na trávě v Birminghamu, kde v prvním kole téměř tři hodiny bojovala s Govortsovou, s níž ovšem nakonec prohrála 7-6 3-6 6-7. V Eastbourne poté vypadla hned v prvním kole kvalifikace, když nestačila na Melindu Czinkovou.

Los Wimbledonu jí do prvního kola přisoudil další Maďarku, Agnes Szavayovou. Osmnáctiletá hráčka dala o sobě vědět už v minulých dvou sezonách, letos se jí už ale začíná dařit i na turnajích WTA. V Budapešti se dostala do semifinále, kde ji porazila zkušená Dulková a po výhře na turnaji v Záhřebu poté uspěla v kvalifikaci na French Open. Tady ve druhém kole hodně potrápila Rusku Čakvetadzeovou, která nakonec zvítězila 6-4 6-7 6-4. Kvalifikací prošla i na následném turnaji v Barceloně, kde porazila i zkušenou Schiavoneovou, aby ve čtvrtfinále podlehla Američance Shaughnessyové. Třetí kvalifikaci v řadě musela odehrát i ve Wimbledonu a zdá se, že jí přechod na trávu nedělá větší problémy; do hlavního turnaje se dostala po dvousetových výhrách nad Erakovičovou, Borwellovou a Amanmuradovou.

Obě soupeřky už se na kurtech jednou utkaly. Před dvěma lety v Acapulcu uspěla Szavayová, která Češku v kvalifikaci porazila 7-6 6-4. Podobně by jejich duel měl dopadnou i dnes - alespoň podle bookmakerů, kteří na Maďarku vypsali kurs 1.13. Myslíte si, že se Birnerová konečně vzpamatuje a v prvním kole uspěje? Potom si vsaďte na ni, kurs je vysokých 4.22.

Reklama