Hlavní obsah

St. Louis se loučí s New Yorkem

Už po šesti směnách ukončil včera rozhodčí kvůli dešti zápas mezi newyorskými Mets a St. Louis. Ve zkráceném utkání uspěli hráči Mets, kteří budou chtít vyprovodit hosty svým třetím vítězstvím.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Nešťastným hrdinou včerejšího duelu se stal nadhazovač hostujících Kardinálů Anthony Reyes. Pětadvacetiletý hráč stále čeká na první vítězství a déšť nedal šanci jeho spoluhráčům, aby obrátili průběh zápasu, který svým dvoubodovým homerunem rozhodl už v prvním směně David Wright. Pro Kardinály to byla třetí prohra ve čtyřech zápasech. V neděli prohráli s Philadelphií 1-5 a den nato nestačili na Mets. V úterý hráči St. Louis prohru domácím oplatili, když Brandon Ryan svým prvním homerunem v kariéře rozhodl v jedenácté směně, včera se ovšem znovu radovali Mets. Dnes dostane možnost na kopci další mladý hráč v dresu St. Louis, Adam Wainwright. Toho předcházela pověst talentovaného nadhazovače, kterou se Wainwrightovi loni úspěšně podařilo naplnit. Letos se ale trápí; snížil se mu průměr strikeoutů, zvýšil počet met zdarma a pálkaři proti němu mají téměř třicetiprocentní úspěšnost, a tak se nelze divit jeho průměru více než 4.5 oběhů na zápas a bilanci 6-6.

O moc lépe se daří jeho dnešnímu protějšku, zkušenému Orlandu Hernandezovi. Kubánec ve službách Mets se dokázal oklepat z nepovedené minulé sezony a znovu dokazuje své kvality. Přestože má však za sebou velmi silnou pálku, štěstí mu zrovna nepřeje - z jedenácti zápasů má bilanci 3-3 a na výhru čeká už od konce května. Tehdy uspěl proti San Franciscu, v následném utkání s Philadelphií sice odešel po šesti směnách s nulou, jenže jeho spoluhráči také neskórovali, další dva zápasy se Hernandezovi příliš nevyvedly a naposledy proti Oaklandu vydržel sedm směn znovu bez jediného oběhu, ovšem Mets jediný bod zápasu odpálili až v deváté směně, a tak vyšel Hernandez znovu zkrátka. Mets se ovšem i bez jeho vítězství daří dobře; od prohry s Minnesotou odehráli šest zápasu a jako vítězové odešli pětkrát.

Radovat by se podle bookmakerů měli Mets i dnes; společnost bwin totiž na vítězství domácích vypsala kurs 1.55. Myslíte si, že St. Louis svým hostitelům včerejší porážku oplatí? Potom si vsaďte na Kardinály, kurs na ně je 2.50.

Reklama