Hlavní obsah

Hewitt změří síly se svým nástupcem

Je tomu už šest a půl roku, co v tu dobu teprve 20letý mladíček Lleyton Hewitt stanul na trůnu světového tenisu. O podobný kousek se momentálně pokouší Novak Djokovič, který dnes na Australana narazí v osmifinále Wimbledonu.

Článek

Oba hráči se ve vzájemném duelu už jednou střetli a to rovněž na grandslamu; loni se na US Open radoval z hladkého vítězství zkušenější Hewitt. Dnes je však situace jiná. Mladý Srb, který teprve před pár týdny oslavil 20. narozeniny je v tuto chvíli pátým hráčem žebříčku ATP. V roce 2007 zaznamenal už 44 vítězství a pouze 10 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a před měsícem si připsal antukový titul v portugalském Estoril.

Před třemi měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil pouze na Rafaela Nadala. Stejný soupeř před třemi týdny ukončil v semifinále jeho brilantní cestu pařížským grandslamem. Mezi nejlepší čtyřkou se letos navíc objevil na podnicích v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii, Hamburku a Římě. Na tyto úspěchy navazuje momentálně na travnatých kurtech All England Clubu v Londíně. Za zmínku především stojí vítězství s nevyzpytatelným Němcem Kieferem, který byl Srbovi velmi dobrým soupeřem.

Dnes ho čeká možná ještě lepší. Hewitt je v současné době na 19. příčce žebříčku ATP, ale jak už bylo zmíněno výše, už ví jak chutná být světovou jedničkou. V roce 2001 sice vládl světovému tenisu, od té doby se však zatím marně hledá. Celkem ve své kariéře získal už 26 turnajových prvenství, z toho jedno letos - triumfovat se mu podařilo v úvodu roku v Las Vegas. Od té doby nebyly výkony 26letého rodáka z Adelaide nikterak výrazné. Na domácím Australian Open skončil ve 3. kole na raketě pozdějšího finalisty Fernanda Gonzalese. Na dalších turnajích hrajících se na tvrdém povrchu se mu rozhodně nedařilo lépe.

Na antuce Hewitt letos nehrál vůbec špatně; do semifinále se probojoval v Hamburku, rovněž i v Portschachu. Na Roland Garros doplatil na horší los, už v osmifinále totiž narazil na Rafaela Nadala. Na trávu vstoupil prohrou s objevem Tsongou. Avšak na nejstarším tenisovém turnaji ve Wimbledonu ztratil doposud pouze jeden set - s Caňasem.

Myslíte si, že Hewitt porazí Djokoviče i letos? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.67. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Srbovi, pak využijte kursu 1.95.

Reklama