Hlavní obsah

Česká dvacítka hraje o čtvrtfinále s Japonskem

Ve čtvrt na šest našeho času proběhne ve čtvrtek v kanadské Victorii výkop osmifinálového zápasu Mistrovství světa do 20 let mezi českou reprezentací a japonskou. Asiaté sice vyhráli skupinu F, přesto postup českého výběru není nereálný, i když poprvé za celý průběh šampionátu nastoupí na přírodní trávě.

Článek

Česká dvacítka přijela na šampionát se sebevědomím, ale nikdo asi moc nečekal, že v úvodním zápase zaboduje s Argentinou. Jihoameričané však nenašli recept na českou obranu v čele s brankářem Petrem a uhráli pouze bezbrankovou remízu. Do druhého utkání svěřenci Miroslava Soukupa vstupovali rozhodně s vyššími ambicemi, avšak Severní Korea prokázala svou kvalitu, když s českými mladíky remizovala 2:2.

V posledním zápase skupiny tak českým mladíkům nezbývalo nic jiného než porazit Panamu. To se povedlo a mužstvo Miroslava Soukupa se mohl radovat z postupu do osmifinále. „Splnili jsme zatím jen svůj základní cíl, zatím není proč slavit. Případný postup do čtvrtfinále přes Japonsko už by ale byl velikým úspěchem. Doufám, že na třetí pokus už zápas s asijským celkem zvládneme,“ řekl trenér, jehož výběr odcestoval na druhou stranu Kanady ihned po utkání s Panamou, aby měl delší čas na přeorientování se, které rozhodně není jednoduché. Ve Victorii je totiž oproti Montrealu tříhodinový časový posun, klimatické podmínky jsou rozdílné a navíc se bude hrát na přírodní trávě, což Češi ve skupině nepoznali.

Osmifinálovým soupeřem bude naší reprezentaci celek Japonska, který vyhrál Celkem s přehledem skupinu F. V té výběr ze země vycházejícího slunce porazil na úvod velmi přesvědčivě loňské finalisty ME do 19 let Skoty (3:1). Následně si tříbodový úspěch připsali po nejtěsnějším možném vítězství s Kostarikou. O tom, že k osmifinále nemuseli cestovat rozhodli v posledním zápase s Nigérií. „Nikdo se nechtěl stěhovat, ale Japonci šli trochu do rizika, protože nastoupili jen se třemi hráči z minulých utkání. Nakonec jim remíza stačila,“ konstatoval kouč českého výběru.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá dnešní souboj žádného výrazného favorita. Na české mladíky si vsadíte s kursem 2.95. Na remízu vypsali experti světové jedničky kurs 3.05. Na vítězství Japonců nabízí bwin kurs 2.25.

Reklama