Hlavní obsah

Massu dnes změří síly s Ferrerem

Lukáš Dlouhý včera v Bastadu neuspěl, když podlehl ve druhém kole Olivieru Rochusovi. Švédský podnik tak bude pokračovat bez české účasti. Stále ve hře jsou David Ferrer a Nicolas Massu, kteří se dnes utkají o účast ve čtvrtfinále.

Článek

Nicolas Massu je v tuto chvíli 52. hráčem světa. Úvod sezony mu vyšel, když hned po prvním grandslamu postoupil do finále na domácím turnaji ve Vina del Mar a následně si zahrál čtvrtfinále v Acapulcu. Oba turnaje byly antukové, což Chilanovi evidentně svědčilo. Na tvrdém povrchu následně žádný úspěch nezaznamenal. V dobrém světle se předvedl až opět na antuce, konkrétně Mnichově, kde porazil v úvodním kole Thomase Johanssona. V tom dalším sice vypadl s Tomášem Berdychem, ale i tak se jeho německé účinkování dá hodnotit pozitivně. A to i proto, že ho nabudilo do dalších bojů - v Římě skončil až ve čtvrtfinále na raketě Fernanda Gonzaleze, dobrý tenis hrál i následně v Hamburku, kde nestačil na Safina. Dařilo se mu rovněž na Světovém poháru družstev v Dusseldorfu. Na Roland Garros doplatil na horší los a životní formu Rusa Andrejeva, který ho vyřadil ve druhém kole. Na Wimbledonu jen potvrdil, že tráva není pro něj to pravé ořechové, v úvodním zápase totiž podlehl znovu Berdychovi. V Bastadu se ale vrátil zpět na antuku, kde dokázal porazit Rusa Koroleva.

O další vítězství dnes bude usilovat proti momentálně 15. muži žebříčku ATP Davidu Ferrerovi. Ten nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech. Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před pár měsíci v Barceloně, kde skončil až v semifinále s krajanem Nadalem. Dařilo se mu i v Monte Carlu, tam prohrál ve čtvrtfinále s Federerem a se stejným hráčem vypadl i v Hamburku. Mezi nejlepší osmičku se rovněž probojoval na podnicích v Indian Wells a Rotterdamu. Celkově letos odehrál 46 zápasů, z nichž dotáhl do vítězného konce 33. Poslední úspěch si připsal v úterý v Bastadu, když hladce po setech 6:2 a 6:1 vyprovodil z kurtu krajana Garciu-Lopeze.

Oba hráči se na okruhu ATP doposud setkali jednou. Loni se v Monte Carlu radoval po třech setech Španěl. Myslíte si, že vyhraje i dnes? Jestliže ano, vsaďte si na něj - kurs je 1.11. Jestli se domníváte, že vyhraje Massu, pak využijte kursu 4.75, který na něj vypsala společnost bwin.

Reklama