Hlavní obsah

Chela dnes odpoledne vyzve Wawrinku

Do druhého semifinále turnaje ve Stuttgartu s celkovou dotací 642 750 eur se probojoval Argentinec Juan Ignacio Chela a Švýcar Stanislas Wawrinka, který do semifinále turnaje ATP postoupil naposledy v říjnu loňského roku v Basileji.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

V zatím jediném vzájemném souboji zvítězil 22letý Švýcar. Vše se odehrálo na posledním US Open. Rodák z Lausanne nasbíral 13 es, zatímco Chela pouze jedno. Dnes se však hraje na antuce, což bude oproti tvrdému povrchu velký rozdíl.

Úvodní zápas na německém turnaji přinesl Chelovi výhru nad Bělorusem Maxem Mirnym. V druhém kole byl Argentinec blízko vyřazení, ale nakonec po necelých třech hodinách boje nad srbským kvalifikantem Borisem Pašanským zvítězil. Ve včerejším zápase pak rodáka z Buenos Aires nezastavil po více než dvou hodinách ani Fernando Verdasco, který o kolo dříve vyřadil loňského vítěze zdejšího podniku - Davida Ferrera.

Začátek sezony rodákovi z Buenos Aires v celku vyšel. Došel do semifinále v brazilském Costa Do Sauipe a o dva týdny později zvítězil na turnaji v mexickém Acapulcu, kde si ve finále poradil s Carlosem Moyou. Na turnaji série Masters v Říme cestou do čtvrtfinále hladce vyřadil Andyho Roddicka. Na konci května si Chela zahrál za svou zemi na tradičním Světovém poháru v německém Dusseldorfu., kde si připsal cenný skalp šestého hráče světa Fernanda Gonzaleze. Ve Wimbledonu vyřadil v 1. kole Němce Benjamina Beckera, ale ve druhém kole nestačil na 81. muže světa Rogera-Vasselina.

Start jeho dnešního soupeře do turnaje nevypadal jednoduše, neboť mu los přiřadil 11. hráče světa a pátého nasazeného Guilerma Caňase - ten však zápas ve třetím setu vzdal kvůli křečím. V osmifinále pak mladý Švýcar jasně přehrál Chorvata Čiliče. Ve čtvrtfinále pak vyřadil našeho Jiřího Vaňka, který o kolo předtím překvapivě porazil Monfilse.

Wawrinka, který si za svou nedlouhou kariéru vydělal přes jeden milion amerických dolarů, si po vypadnutí ve 3. kole Australian Open poranil koleno, které ho vyřadilo na více než 3 měsíce. Do hry se vrátil na začátku května na turnaji ATP Masters v Římě, kde však vypadl hned v prvním kole. Poté sedmkrát nedošel dál než do druhého kola, což se mu podařilo pouze jedenkrát - na Roland Garros, kde v prvním kole zdolal Španěla Ramireze-Hidalga.

Mírným favoritem je v tomto utkání Juan Ignacio Chela, na kterého vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.63. O tom, že se bude jednat o vyrovnaný duel svědčí kurs 2.01, kterým znásobíte svou sázku, pokud věříte ve výhru Stanislase Wawrinky.

Reklama