Hlavní obsah

Rozjetý Štěpánek se představí ve Washingtonu

Český tenista Radek Štěpánek se během svých posledních dvou turnajů neuvěřitelně zvedl a nechává konečně zapomenout na nevydařený úvod letošní sezony. Ve velmi dobrých výkonech může nyní pokračovat ve Washingtonu, kde se na úvod střetne s Paulem Goldsteinem.

Článek

Rodák z Karviné sehrál po Wimbledonu dva turnaje, díky kterým se posunul v žebříčku ATP hned o 60 příček výše. Jeho momentální 63. pozice však stále není to pravé ořechové i proto, že letošní rok odstartoval jako 19. hráč světa. První polovina sezony mu vůbec nevyšla, na své konto totiž v singlu nezaznamenal žádný úspěch - na žádném z turnajů nepostoupil ani do čtvrtfinále.

28letý tenista žijící jako většina sportovních hvězd v Monte Carlu neudělal letos úspěchy ani na grandslamech. Světlý moment sice zažil na Roland Garros, kde v prvním kole porazil Fernanda Gonzaleze, ale následně překvapivě nestačil na Francouze Edouarda Rogera-Vasselina. Krátký průběh mělo rovněž jeho účinkování na Wimbledonu, kde v prvním kole podlehl hladce po třech setech Francouzi Mathiemu.

Následně se však vrátil zpět na antuku a návrat to byl více než povedený. V Gstaadu musel projít kvalifikací, ale přesto měl síly na to, aby dokráčel až do semifinále. V tom sice nestačil na Paula-Henriho Mathieu, ale se svým vystoupením mohl být spokojen. Ihned po turnaji odcestoval za oceán do západní části amerického kontinentu - Los Angeles. Ve městě filmových hvězd si velmi rychle zvykl na americký beton a velmi dobrými výkony si zajistil účast ve finále. V tom si navíc poradil s Jamesem Blakem a na své konto si tak připsal celkově druhý titul na okruhu ATP v kariéře.

Na tento výsledek jistě bude chtít navázat na opačné straně USA - ve Washingtonu, kde startuje jako 15. nasazený a turnaj tedy začíná až druhým kolem. V hlavní metropoli Spojených států nechybí ani domácí Paul Goldstein. Ten je v tuto chvíli 101. hráčem světa, když do letošní sezony vstoupil ze 70. příčky. V ní prozatím zaznamenal na okruhu ATP jeden poukazatelný úspěch - čtvrtfinále si zahrál v Adelaide.

Další zviditelnění vybojoval na challangerech - vítězství si připsal ve Forest Hills, čtvrtfinálovou účastí ozdobil podniky v Naples a Winnetka. Momentálně ve Washingtonu prošel si v prvním kole poradil hladce s Indem Somdevem.

Myslíte si, že Štěpánek dnes naváže na své poslední úspěchy a ve Washingtonu postoupí nejméně do 3. kola? Potom si na českého tenistu vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.15. Jste-li názoru, že vítězství naopak strhne na svou stranu Američan, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 4.12.

Reklama