Hlavní obsah

Robredo se utká s vítězem z Amersfoortu

Překvapivého vítěze měl před 14 dny turnaj okruhu ATP v Amersfoortu. Triumfovat tam dokázal 150. hráč světa Steve Darcis, který vstoupil i velmi dobře do dalšího podniku v Sopotech. Po vítězství nad Nicolasem Massu ho dnes čeká Tommy Robredo.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Není velkým překvapením, že se tito hráči mezi světovou tenisovou elitou střetnou vůbec poprvé. Španěl letos zatím zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Na hardu pro něj bylo konečnou čtvrtfinále na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami, kde vypadl s letos dvojnásobným Federerovým katem - Guillermo Caňasem. Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, když ve druhém kole nestačil na Tomáše Berdycha. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal až v Estorilu, kde došel až do semifinále. O zápas dříve se následně loučil s podnikem v Římě. Stejně jako v hlavní italské metropoli zahrál na pařížském grandslamu, když se rozloučil zápasem s Federerem. Mezi nejlepší osmičkou byl následně rovněž i na trávě v Hertogenbosch, Wimbledon pro něj skončil už ve druhém kole s Arthursem. Následně vypadl hned v úvodním kole ve Stuttgartu s Monfilsem a o týden dříve v Bastadu s Hornou. Chuť si tak alespoň trochu zlepšil minulý týden v Kitzbuhelu, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Monacem.

Do cesty se mu nyní postaví kvalifikant Darcis. Ten sice letos na okruhu ATP odehrál pouze 6 zápasů, ale všechny vyhrál. Díky prvním pěti vítězstvím dokonce dokázal, jak už bylo zmíněno výše, triumfovat před 14 dny v Amersfoortu a šokovat tak širokou veřejnost. Jeho úspěch však byl rozhodně oprávněný. V úvodu holandského podniku vyřadil osmého nasazeného Marca Gicquela z Francie. Ve druhém kole si poradil s dalším Francouzem Gillesem Simonem. Čtvrtfinálový zápas zvládl rovněž na jedničku, když porazil 54. hráče světa Igora Andrejeva. V semifinále na něj nenašla recept ani turnajová dvojka Rus Južnyj, který si ze zápasu dokonce odnesl nepopulárního „kanára“. Darcis tak postoupil žebříčkem o 150 příček výše a pomalu se začíná blížit první světové stovce. Že na to má, dokázal i v prvním kole probíhajícího turnaje v Sopotech, když si dokázal poradit se silným Chilanem Massuem. Svou kvalitu letos už předvedl i na několika challengerech, či turnajů série futures, ve kterých se mu podařilo dvakrát zvítězit - v Turecku a ve Francii.

Dnešní soupeři se na okruhu ATP prozatím nesetkali. Myslíte si, že Robredo vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si na to vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.36. Jste-li opačného názoru a věříte objevu Darcisovi, pak využijte kursu 2.66.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.