Hlavní obsah

Robredo je v Sopotech před branami finále

Už pouze jeden zápas dělí Tommyho Robreda od jeho druhého letošního finále na podniku okruhu ATP. V semifinále se mu však postaví nevyzpytatelný Gilles Simon, který svou první a zatím poslední finálovou účast proměnil v celkové vítězství.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Stalo se tak v Marseille, kde si rodák z Nice připsal svůj vůbec první triumf mezi elitou, když porazil Hewitta, Bjorkmana, Soderlinga nebo ve finále Baghdatise. I na následujících turnajích si nevedl špatně, ale mezi poslední osmičku už proklouzl pouze před 14 dny v Bastadu a minulý týden v Umagu, což svědčí o jeho momentální formě. Blízko tomuto cíli byl v Indian Wells a před dvěma měsíci v Římě, kde skončil ve 3. kole na raketě svého dnešního soupeře.

S ním se dnes utká už celkově počtvrté - letos potřetí. V roce 2007 se totiž střetli kromě Říma ještě v Indian Wells, kde Simon uštědřil Robredovi ve třetím setu dokonce kanára. Dnes to nebude mít Robredo vůbec lehké i z toho pohledu, že Simon včera přehrál dosti hravě na antuce silného Andrejeva. „Není nikdy jednoduché porazit Andrejeva na antuce, o to více jsem rád, že se mi to dnes podařilo. Byl to velmi dobrý zápas. Moje hra se zlepšuje každým dnem. Jsem letos silnější než v minulých letech,“ řekl Francouz.

I přes jeho pozitivní naladění vstoupí do dnešního souboje jako favorit Španěl. Ten startuje na Orange Prokom Open jako druhý nasazený, jelikož je momentálně sedmým hráčem světa. Letos zatím zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Na hardu pro něj bylo konečnou čtvrtfinále na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami.

Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, když ve druhém kole nestačil na Tomáše Berdycha. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal až v Estorilu, kde došel až do semifinále. O zápas dříve se následně loučil s podnikem v Římě. Stejně jako v hlavní italské metropoli zahrál na pařížském grandslamu, když své účinkování na dvorcích Roland Garros zakončil zápasem s Federerem.

Mezi nejlepší osmičkou byl následně rovněž i na trávě v Hertogenbosch, Wimbledon pro něj skončil už ve druhém kole s Arthursem. Následně vypadl hned v úvodním kole ve Stuttgartu s Monfilsem a o týden dříve v Bastadu s Hornou. Chuť si tak alespoň trochu zlepšil minulý týden v Kitzbuhelu, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Monacem. Nyní je už o zápas dále a má tedy blíž prvnímu letošnímu vítězství, i když měl včera docela značné problémy s Rakušanem Koubkem. „Byl to těžký zápas i proto, že pršelo. Míček byl pomalý a to nehrávalo soupeři,“ řekl po zápase Španěl.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do finále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Španěl s kursem 1.52. Kurs na Francouze má hodnotu 2.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.