Hlavní obsah

Robredo se utká se Slovákem Hrbatým

Diváci, kteří dnes zavítají na tenisový turnaj ATP Masters v Montrealu uvidí souboj druhého kola mezi sedmým nasazeným Španělem Tommy Robredem a Dominikem Hrbatým. Oba hráči nejsou na okruhu ATP žádnými nováčky, přesto bude jejich dnešní souboj premiérovým.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Hned ve svém prvním turnaji v sezoně se dostal 25letý Robredo do finále v Aucklandu, kde na tvrdém povrchu nestačil na krajana Davida Ferrera. Na Australian Open i Roland Garros nestačil ve čtvrtfinále na světovou jedničku Rogera Federera. Na konci dubna se dostal do semifinále v portugalském Estorilu, kde skončil na raketě silného Srba Novaka Djokoviče.

Ve Wimbledonu vypadl již ve druhém kole s Waynem Arthursem. Následně skončil dvakrát hned v prvním kole v Bastadu a Stuttgartu. Na antukovém turnaji v rakouském Kitzbuhelu si poradil například s Rusem Andrejevem, ale ve čtvrtfinále prohrál s Juanem Monacem. Minulý týden slavil triumf na antuce v polských Sopotech, kde ve finále porazil Argentince Jose Acasusa a připsal si tak letošní první titul. Pro světového hráče číslo 7 bude jeho dnešní zápas prvním na tvrdém povrchu od konce března.

Zkušený slovenský tenista, který loňský rok zakončil již potřetí za sebou v Top 25 žebříčku ATP, neprožívá zrovna povedenou sezonu. Začátek roku ještě nebyl tak špatný - po vypadnutí ve druhém kole v Adelaide a Aucklandu došel rodák z Bratislavy do třetího kola na Australian Open, kde nestačil na 38. hráče světa Maria Ančiče. Na konci února vypadl ve druhém kole na tvrdém povrchu v Dubaji.

Poté však měl několik špatných výsledků, přes první kolo přešel až v dubnu, když v Monte Carlu vyřadil Španěla Portase. O týden později došel Hrbatý do čtvrtfinále antukového turnaje v Casablance, kde nestačil na Alberta Montaňese. Od té doby na turnaji ATP opět nepřešel nikdy přes první kolo. Na challengerech v Poznani a Prostějově došel do druhého kola. Podle předchozích výsledků bylo proto možná překvapením, že v úvodním zápase zde v Montrealu vyřadil Němce Philippa Kohlschreibera.

Španěl Robredo je jasným favoritem a na jeho vítězství určili bookmakeři sázkové kanceláře bwin nízký kurs 1.17. Na výhru Slováka Hrbatého je kurs 3.90.

Reklama