Hlavní obsah

Po vleklé nemoci si Ančič zahraje druhý turnaj

Tenisový turnaj v Cincinnati pokračuje i dnes zápasy prvního kola. Aktuálně devátý hráč světa Tommy Haas změří síly s Chorvatem Ančičem, jenž se minulý týden na tenisové dvorce vrátil po dlouhodobé nemoci.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči se potkali již třikrát. V roce 2004 na Olympiádě v Aténách zvítězil Tommy Haas. O rok později si výhru na tvrdém povrchu v Miami Mario Ančič. Letos v Davis Cupu zvítězil německý tenista ve čtyřech setech.

Tommy Haas hned v úvodu sezony došel až do semifinále na Australian Open, kde nestačil na Fernanda Gonzaleze. V polovině února si rodák z Hamburku připsal první titul, když v Memphisu vyřadil například Sama Querreyho, Mardyho Fishe a ve finále Andyho Roddicka. Na turnaji v Dubaji se zastavila světová devítka až v semifinále na raketě Rogera Federera. O týden později prohrál ve čtvrfinále podniku v Indian Wells s Andy Murraym. Na začátku dubna skončil v Houstonu po prohře s Ivo Karlovičem opět mezi nejlepšími čtyřmi. V Mnichově a v Římě vypadl 29letý Němec hned v prvním kole a ve Wimbledonu musel vzdát osmifinálový zápas s Rogerem Federerem.

„Byl jsem zklamaný, když jsem musel kvůli problému s břišním svalem opustit Wimbledon. Ale abych byl upřímný, zdraví je pro mě na prvním místě, a tak jsem si musel dát chvíli pauzu,“ dodává Haas, který již zcela zdráv naposledy skončil ve čtvrtfinále ve Washingtonu.

Jeho dnešní soupeř na svém prvním letošním turnaji vypadl ve druhém kole s Mardy Fishem a na Australian Open prohrál v osmifinále s Andy Roddickem. Na začátku února musel 23letý tenista vzdát kvůli nemoci zápas prvního kola v Marseille s Italem Seppim. Později bylo toto onemocnění specifikováno jako mononukleóza, která ho vyřadila ze hry na téměř 6 měsíců. Momentálně 38. hráč světa se do hry vrátil teprve minulý týden na turnaji v Montrealu, kde v prvním kole vyřadil Kanaďana Niemeyera, ale o kolo dále nestačil na Francouze Mathieu.

Mario Ančič, na kterého byl bookmakery vypsán kurs 2.92. může v dnešním zápase jenom překvapit. Na výhru favorizovaného Tommyho Haase si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.30.

Reklama