Hlavní obsah

Federer se utká s Baghdatisem

Obecenstvu v Cincinnati se dnes na centrálním dvorci ve 20:30 našeho času představí světová jednička - Roger Federer. Fenomenální Švýcar se bude bojovat o postup mezi nejlepší osmičku s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

Článek

Oba hráči se poprvé potkali v roce 2004 na US Open, kde ve čtyřech setech zvítězil Federer. Recept na nejlepšího hráče světa nenašel Baghdatis ani na Australian Open 2005, a o rok později v Dauhá ani na Australian Open, kde Kypřan zvítězil alespoň v jednom setu.

V úvodu letošního roku zvítězil švýcarský tenista na Australian Open, kde ve finále porazil Chilana Fernanda Gonzaleze. O týden později slavil triumf v Dubaji. Na následujících turnajích ATP Masters příliš neoslnil. V Indian Wells vypadl hned ve druhém kole s Guillermem Caňasem a v Miami podlehl stejnému soupeři v osmifinále. Na antuce v Monte Carlu nestačil až ve finále na Rafaela Nadala, kterému porážku oplatil v Hamburku. Na Rolland Garros byl ve finále úspěšnější Nadal a ve Wimbledonu už opět úřadoval rodák z Basileje. Minulý týden v Montrealu prohrál 26letý tenista ve finále s Novakem Djokovičem.

„Byl jsem překvapen, že Nadal i Djokovič vypadli, protože minulý týden se jim dařilo. To ukazuje kvalitu a náročnost turnajů série Masters,“ řekl k vývoji probíhajícího podniku světový hráč číslo jedna.

„Dnes jsem nastoupil proti neznámému soupeři, který už hrál dva nebo tři zápasy, což byla pro něj určitě výhoda. Vždycky je dobré úspěšně zdolat první překážku,“ dodal Federer po zápase s Francouzem Benneteauem.

Aktuálně 19. hráč světa Baghdatis vstoupil do sezony dvěma čtvrtfinále v Dauhá a v Sydney. Na Australian Open vypadl již ve druhém kole, kde nestačil na Francouze Gaela Monfilse. Na konci ledna porazil v záhřebském finále Ivana Ljubičiče a o týden později prohrál až ve finále v Marseille s Gillesem Simonem. V úvodu května došel do semifinále v Mnichově, kde prohrál s Němcem Kohlschreiberem. Na turnaji ATP Masters v Římě vyřadil Carlose Moyu a Radka Štěpánka, ale Srb Djokovič už byl nad jeho síly. Na Roland Garros došel rodák z Limassolu do osmifinále a na trávě v Halle podlehl až ve finále Tomáši Berdychovi. Ve Wimbledonu nestačil ve čtvrtfinále na Novaka Djokoviče.

V Cincinnati vyřadil Baghdatis na úvod silného Brita Murrayho, který se nedávno vrátil na dvorce po zlomenině zápěstí. Ve druhém kole ho opět nečekal snadný zápas, což vývoj potvrdil, ale Chelu nakonec ve třech setech udolal.

Na výhru Rogera Federera vypsala sázková kancelář bwin nízký kurs 1.03. Podle bookmakerů společnosti bwin je naopak jasným outsiderem Marcos Bahgdatis, na jehož vítězství je kurs 7.10.

Reklama