Hlavní obsah

Jablonec chce vybojovat nadějný výsledek do odvety

Včera vstoupily dva české kluby do kvalifikace o Ligu mistrů, dnes čeká Jablonec boj o Pohár UEFA. Los mu přisoudil geograficky blízkého soupeře - Austrii Vídeň, jejíž barvy hájí ještě před nedávném velká opora Severočechů - David Lafata.

Článek

Jablonec skončil sice v loňské sezoně Gambrinus ligy až na deváté příčce tabulky, ale finále v Poháru ČMFS mu zaručilo účast ve 2. předkole Poháru UEFA. Do nového ročníku české elitní soutěže vstoupili Severočeši domácí porážkou se Slávií. Ani druhé kolo svěřencům nového trenéra Luboše Kozla nevyšlo, když prohráli v Teplicích opět 0:1.

„Kdybychom se v tom nepovedeném startu měli pořád vrtat, škodili bychom sami sobě. Od pondělka se soustředíme na pohár, byla by velká škoda, kdyby se tady měl nějak negativně projevit vstup do ligy,“ řekl kouč Kozel, jehož kádr doznal v létě několik změn, těmi nejvýraznějšími byly jistě příchody Luďka Zelenky z Brna a Vlastimil Stožického z Teplic. Kariéru naopak ukončila dlouholetá opora Jozef Weber. Do Trnavy zamířil Vladimír Pončák a do Teplic Smíšek.

Tento tým dnes vstoupí do evropských pohárů, kde by chtěl jistě udělat nějaký výsledek. „Pohár UEFA je úplně jiná soutěž než liga. Třeba nás tady nějaký dobrý výsledek nakopne, nutně bychom to potřebovali,“ řekl útočník Zelenka, který dnes nastoupí na hrotu pravděpodobně osamocen. Jablonecký kádr je kompletní, drobné šrámy mají pouze Kordula a Flachbart.

V kádru Austrie Vídeň působí dva Češi; Štěpán Vachoušek se však zotavuje z operace kolene, a bývalý kanonýr Jablonce David Lafata začal po zranění s tréninkem teprve v pondělí. Přesto není jeho dnešní start vyloučen. „Byl bych rád i za to, kdybych nastoupil jen na pár minutek, protože ta pauza přece jenom byla docela dlouhá. Navíc teď se nám začalo docela dařit, takže trenér ani moc nemá důvod sahat do sestavy,“ řekl kanonýr Austrie.

I přes tato fakta vstoupí šestý celek loňské sezony rakouské ligy do souboje jako favorit. Letos se mu daří rozhodně lépe, když v úvodních šesti kolech nepoznal hořkost porážky. „Musíme si dát pozor, ale máme velmi dobrou příležitost postoupit,“ říká trenér vídeňské Austrie Georg Zellhofer.

Utkání má, jak už bylo zmíněno, favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.45. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.75 a na vítězství Jablonce vypsali kurs 5.80.

Reklama