Hlavní obsah

Střelecky probuzený Jablonec přivítá Mladou Boleslav

Jablonec vstoupil ve čtvrtek do evropských pohárů, když v rámci 2. předkola Poháru UEFA vstřelil tři branky na půdě Austrie Vídeň, která se do severočeské sítě trefila dokonce čtyřikrát. Dnes čeká svěřence Luboše Kozla domácí liga, v níž jsou prozatím bez bodu stejně jako jejich dnešní soupeř - Mladá Boleslav.

Článek

Jablonec skončil sice v loňské sezoně Gambrinus ligy až na deváté příčce tabulky, ale finále v Poháru ČMFS mu zaručilo účast ve 2. předkole Poháru UEFA. Do toho vstoupil celkem slušně, jak bylo zmíněno v úvodu. „Naše efektivita byla na Austrii velmi dobrá, konečně jsme dokázali proměnit ty šance, které jsme si vypracovali, což bylo hodně pozitivní. Ale proti Mladé Boleslavi musíme výrazně zlepšit i obranu, jinak jsme bez šance,“ poukázal kouč Kozel na čtyři inkasované branky.

Dvě další už Jablonec letos inkasoval v lize, když nejprve prohrál doma nejtěsnějším možným výsledkem se Slávií a následně podlehl rovněž 0:1 Teplicím. Severočeši tak mají jistě co napravovat, i když Boleslav není zdaleka jejich oblíbeným soupeřem - ze šesti zápasů vyhráli jediný. Do toho dnešního navíc možná nenastoupí klíčový muž jablonecké sestavy - Luděk Zelenka, jehož trápí pohmožděný sval ze zápasu a Austrií.

Ve stejném stylu jako domácí vstoupili do nové sezony Severočeši. Na svém kontě totiž nemají prozatím ani bod se skóre 0:2. V úvodním kole totiž doma nečekaně nestačili na nováčka Viktorii Žižkov, když se o tři body Pražanů postaral krásnou střelou z hranice šestnáctky v 87. minutě Youssef Moughfire. Ke druhému utkání nastoupili boleslavští na Andrově stadionu v Olomouci, kde jejich bodovou vidinu zhatil v 58. minutě Tomáš Kazár, letní posila Hanáků z konkurenční Holice Olomouc.

„V týmu cítím, že kluci chtějí ty předchozí ztráty napravit. Neřekl bych, že tam panuje nějaká nezdravá nervozita, nebo napětí. V Jablonci to už chceme prostě prolomit,“ konstatoval trenér Luděk Zajíc, jehož pozice začíná být pomalu, ale jistě ohrožena.

Podle bookmakerů nemá toto utkání jasného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 2.40. Remíza je oceněna hodnotou 2.90 a výhra Boleslavi 2.85.

Reklama