Hlavní obsah

V San Franciscu na sebe narazí dva rozjeté týmy

Ani čtyři výhry v řadě nepomohly baseballistům San Francisca dostat se ze dna Západní divize Národní ligy. Na Colorado stále hodně ztrácejí, přiblížit se mu ale mohou v případě dnešního vítězství.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Obři ze San Francisca sice stále mají teoretickou šanci na play off, v duchu už jsou ale určitě v příští sezoně. Zbývá jim totiž odehrát 31 zápasů a i kdyby všechny vyhráli, což je nemyslitelné, nemuselo by to stačit. Stále hrají o čest, žádný z týmů nechce skončit na spodku divize. Giants, kteří ještě před několika lety byli pravidelnými účastníky vyřazovacích bojů, se budou muset hodně snažit, aby si splnili alespoň tento cíl. Pokud si ale povedou jako v posledních dnech, mohlo by se jim to podařit. Začalo se jim dařit předminulý čtvrtek, kdy se s Atlantou rozloučili vysokým vítězstvím 9-3. Poté je čekala série na Floridě, kde dokázali uspět ve všech čtyřech zápasech. Návrat domů tak slavný nebyl, s Cubs prohráli první dvě utkání, ve třetím ale zvítězili 4-1 a ve vítězném duchu pokračovali i o tomto víkendu proti Milwaukee - Brewers totiž porazili třikrát za sebou celkovým skóre 22-12. Kdyby se podobné podpory na pálce dočkal v posledních třech zápasech dnešní nadhazovač Giants Barry Zito, připsal by si zřejmě tři výhry. Jeho spoluhráči si ovšem proti Pittsburghu, Floridě a Cubs doběhli pro pouhých pět bodů; Zito tak má ze zmiňovaných zápasů bilanci 1-1 a v letošní - nepříliš povedené - sezoně celkově 9-11.

V případě San Francisca se dá mluvit o velmi slušné formě, s podobnou ovšem do Kalifornie zavítali i hosté z Colorada. Rockies se po dlouhých letech neúspěchů - v posledních dvou sezonách skončili v divizi poslední - konečně vzchopili a s bilancí 67-63 určitě ještě chtějí promluvit do bojů o play off. Tomu se o tomto víkendu o něco přiblížili. Po zpackané sérii s Pittsburghem, která skončila třemi výhrami hostujících Pirátů, přivítali Washington a svým fanouškům se revanšovali. První vítězství získali velmi dramaticky, ještě v deváté směně prohrávali 1-5 a nepříznivý stav dokázali otočit na celkových 6-5. Další zápasy už byly jasnější - v sobotu vyhráli Rockies 5-1 a včera 10-5. V dresu hostů dostane dnes šanci na kopci Josh Fogg. Podobně jako Zitovi, ani jemu se letos nedaří. Na přelomu července a srpna měl ještě dobré období, kdy odházel pět slušných zápasů v řadě, jeho poslední dva starty ale dopadly katastrofálně. Před deseti dny vyhořel v Los Angeles, kde si proti němu domácí doběhli pro šest bodů, a ještě hůře se mu vedlo minulý týden proti Pittsburghu. Na hřišti vydržel pouhé tři směny a hostům povolil osm oběhů.

I přes dobré výsledky Colorada považují bookmakeři za favorita domácí tým, na který vypsali kurs 1.70. Pokud si myslíte, že hosté ukončí vítěznou šňůru San Francisca, vsaďte si na Colorado - kurs na něj je 2.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.