Hlavní obsah

Villarreal přivítá obhájce trofeje

O největší překvapení v úvodním kole Primera division se jednoznačně postaral Villarreal, který si v městském derby vyšlápl na Valencii a uštědřil ji výprask 3:0. Na začátek sezony má Žlutá ponorka velmi těžký los - dnes hostí Real Madrid.

Článek

„Jsme šťastní z výsledku úvodního zápasu, ale sezona je teprve na začátku. Ve hře je stále velké množství bodů a my jich chceme získat co nejvíce,“ řekl zkušený záložník Robert Pires, jenž po promaroděné sezoně má do fotbalu nyní velkou chuť. „Musíme pokračovat v těchto výsledcích. Tento tým má velký optimismus, nejen díky vítězství s Valencií, ale samozřejmě díky němu postoupilo o příčku výše,“ konstatoval trenér Manuel Pellegrini.

Tento vstup Villarrealu do letošní sezony však není nic zvláštního, naposledy totiž žlutí prohráli 15. dubna. Dnes se rozhodně budou chtít pokusit tuto sérii prodloužit, ale jednoduché to mít rozhodně nebudou, i když se představí před vlastním publikem. To poprvé uvidí svůj tým bez své ikony posledních sezón Diega Forlána, který přestoupil za 21 mil. euro do Atletika Madrid. Na hřišti se neobjeví ani zraněný Gonzalo Rodriguez, zatímco Guillermo Franco se vrací po vypršení trestu.

Real Madrid loni vyhrál s Barcelonou tuhou bitvu o titul a do letošní sezony vstoupil vítězstvím v městském derby s Atletikem. Na El Madrigal ho však dnes nečeká jednoduchý zápas i proto, že zde už tři roky neskóroval a loni prohrál nejtěsnějším možným rozdílem. „Můžeme podle soupeřů měnit styl hry, ale chystáme se hrát stejným způsobem jako doma,“ řekl Němec Bernd Schuster, který si před týdnem odbyl premiéru na lavičce Realu Madrid.

„Od loňské sezony se Villarreal malinko změnil. Odešel Forlán, ale hraje Pires a vrátil se Cazorla. Jinak ale hrají stejným style, proti kterému je těžké bojovat, což potvrdilo úvodní kole, v němž Villarreal zvítězil na hřišti Valendie 3:0,“ řekl k soupeři Schuster, v jehož sestavě dnes nebude chybět Gabriel Heinze, start Arjena Robbena je nejistý.

Villarreal, ač má výhodu domácího prostředí, je papírovým outsiderem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.80. Pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, pak se nabízí kurs 3.20. A na výhru Bílého baletu vypsali bookmakeři kurs 2.30.

Reklama