Hlavní obsah

Předposlední Stafford dnes hostí Halifax

Jedním z mála dnešních fotbalových utkání je dohrávka sedmého kola anglické Konference. V ní změří síly dva celky, které doposud nemohou hýřit optimismem - Stafford a Halifax.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Prvně jmenovaný tým postoupil do páté nejvyšší anglické soutěže předloni, když ve finále baráže zdolal na penalty Droylsden. V uplynulé sezoně však poznal, že úroveň této soutěže je rozhodně vyšší a skončil až na 20. příčce - čtyři body od sestupového pásma. Letos prozatím pokračují svěřenci Phila Robinsona ve velmi podobném stylu. Do nové sezony nevstoupili vůbec dobře, když prohráli všechny čtyři úvodní zápasy.

První bod si tak připsali teprve před necelými dvěma týdny doma se slabým Altrinchamem za remízu 1:1. Před týdnem však opět prohráli, konkrétně na hřišti Torquay a dnes tak mají rozhodně co napravovat. V zápase s Halifaxem bude ale Boro postrádat záložníka Kevina Streeta, který se zranil v minulém zápase. Do hry se naopak vrací útočník Delapo Olaoye.

O moc lépe se prozatím nevede Halifaxu, který v pěti hraných zápasech vybojoval 6 bodů. To je na tento celek rozhodně málo. V páté nejvyšší anglické soutěži už kroutí šestou sezonu, poté co po sezoně 2001/02 opustil 3. divizi. Nejblíže k návratu měli Shaymen předloni, kdy skončili na 4. příčce tabulky a následně neuspěli v baráži.

Letos mají opět vysoké ambice, ale ty doposud zdaleka nenaplnili. V posledních dvou kolech se však muži trenéra Chrise Wildera jeví lépe, když nejdříve doma porazili 3:0 Droylsden a před týdnem remizovali na hřišti ambiciózního Oxfordu. Do dnešního utkání nezasáhne v dresu Halifaxu záložník Steve Bushell. V útoku opět nastoupí Jon Shaw, který svými výkony výrazně pomohl k zisku čtyř posledních získaných bodů.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.55. Kurs na remízu má hodnotu 3.10 a na vítězství Halifaxu si můžete vsadit v kursu 2.40.

Reklama