Hlavní obsah

Promění Djokovič své první grandslamové finále v titul?

Na většině posledních gandslamů se do historie zapisovala pouhá dvě jména - Federer nebo Nadal. V posledních měsících jim však vyrostl velký konkurent v podobě Novaka Djokoviče, který se nyní s přehledem probojoval do finále US Open, kde bude o titul bojovat se světovou jedničkou.

Článek

Do zápasu rozhodně nevstoupí srbský mladíček jako moc velký outsider, i když měl ještě před měsícem negativní vzájemnou bilanci s fenomenálním Federerem v poměru 0:4. Poté však přišlo finále prestižního podniku Série Masters v Montrealu, kde Djokovič prokázal svůj růst a na Švýcara vyzrál díky vítězství v tiebreaku třetího setu.

Na tuto porážku si rodák z Basileje jistě moc dobře pamatuje a rozhodně tak nevstoupí do zápasu se zcela čistou hlavou. I přesto však zůstává světovou jedničkou a kdo jiný by měl být dnes favoritem než on. Federer je navíc už trojnásobným vítězem US Open, když přemožitele na dvorcích ve Flushing Meadows nenašel v loňských třech sezonách. Ani letos na něj prozatím nikdo nevyzrál; poradil si kromě jiných s Roddickem i v semifinále Davyděnkem.

„Byl jsem velmi uvolněný, ale byl to těžký zápas. Jsem rád za další finále, což mi dává další příležitost,“ konstatovala světová jednička. „Od ledna do listopadu cestujeme po celém světě, což není jednoduché psychicky ani fyzicky. I proto jsem pyšný na tento úspěch,“ dodal tenista jenž dnes může vyhrát třetí grandslam v sezoně.

Překazit radost se dnes Federerovi pokusí mladá srbská hvězda. Novak Djokovič je v tuto chvíli právem třetím hráčem světa. US Open prozatím prochází stejně jako Federer dost hladce, i když je třeba zmínit tuhý souboj ve druhém kole s Radkem Štěpánkem, kterého porazil až díky vítěznému tiebreaku pátého setu. Ve čtvrtfinále ale ve třech setech přehrál Carlose Moyu a v semifinále i dalšího Španěla - Davida Ferrera.

Díky tomuto vítězství postoupil teprve 20letý Srb do svého prvního grandslamového finále v kariéře, které podle světových tenisových odborníků nebude jistě tím posledním. „Je to pro mě velký úspěch. Jsem pyšný na to, že můžu takto reprezentovat svou zemi,“ konstatoval Srb, který prý nemá slabiny. Stejně jako Federer zvládá všechny údery na jedničku a o jeho budoucnosti se mluví jen v pozitivech.

Myslíte si, že Djokovič dnes potvrdí svou kvalitu a připraví fenomenálního Švýcara o čtvrtý titul na US Open v řadě? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 4.27. Jste-li názoru, že Federer nenechá Srba poprvé v kariéře pozvednout nad hlavu grandslamovou trofej, pak využijte kursu 1.14, který vypsala společnost bwin na vítězství Švýcara.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.