Hlavní obsah

Hradec Králové hostí Duklu Praha

I když je v nejvyšších ligových soutěžích přestávka kvůli kvalifikačním soubojům o EURO 2008, druhá česká liga pokračuje šestým kolem. Aktuálně čtvrtý Hradec Králové přivítá v 17 hodin Pod Lízátky Duklu Praha, která se nachází až na 13. příčce.

Článek

Domácí vstoupili do sezony výhrou proti nováčkovi z Krče 3:1. Ve druhém kole zavítali Votroci na půdu loni silného HFK Olomouc, kde po brankách Dvořáka a Víta zvítězili 2:1. V dalším utkání proti Jihlavě, která ještě předloni hrála Gambrinus ligu, zvítězili domácí 2:0, když se dvakrát trefila letní posila právě z Jihlavy Ivo Svoboda. Jediný skalp Hradce si připsala ve čtvrtém kole Opava. V posledním zápase Votroci v Ústí nad Labem pouze remizovali 1:1.

Dnes čeká svěřence Luďka Klušáčka nováček s velkým jménem. „Je to určitě ambiciózní mužstvo, které prokazuje, že čím déle bude hrát 2. ligu, tím bude získávat ostruhy a stále lepší výsledky,“ říká o dnešním soupeři asistent trenéra Miloš Mejtský.

Do dnešního zápasu může trenér Klusáček nasadit optimální sestavu, když mu chybí pouze dlouhodobě zranění obránce Chleboun a útočník Hašler. V útoku by se měl představit mladý útočník Pavel Dvořák, který ve dvou zápasech reprezentační devatenáctky vstřelil 3 branky.

Tým hostí, který druholigovou licenci odkoupil od Jakubčovic, nevstoupil do sezony zrovna povedeně, když první dva zápasy prohrál. Premiérový bod si Dukla připsala ve třetím kole proti HFK Olomouc a druhý přidala hned vzápětí v zápase s Jihlavou. Pražané proti mužstvu z Vysočiny vedli po půlhodině hry už 3:0, ale domácím se podařilo v závěru utkání vyrovnat. Proti Spartě Krč si už Dukla vítězství vzít nenechala a po brance Jana Hubky zvítězila 1:0.

Stejně jako Hradec, tak i Dukla postoupila do 3. kola poháru ČMFS, když porazila Slavoj Vyšehrad 3:0. „Jsem rád, že už podruhé za sebou jsme odehráli zápas s nulou na kontě. Ve 4. kole proti Spartě to bude pro naše hráče jistě velká motivace,“ říká trenér Bittengel.

Domácí si do dnešního zápasu zvolili jasný cíl - zvítězit. V tuto skutečnost věří i sazková kancelář bwin, která na výhru Votroků vypsala kurs 1.35. Na výhru Dukly Praha určili bookmakeři vysoký kurs 7.00 rovných. Na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00.

Reklama