Hlavní obsah

Sázkaře láká hokej

Přestože se evropské hokejové soutěže teprve rozbíhají, účastníci soutěže na Eurotip.cz dnes na nic jiného téměř nesází. Alespoň to tak vypadá při pohledu na žebříček pěti nejtipovanějších zápasů, kam se dostala hned čtyři hokejová utkání.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž na Eurotip.cz

Článek

Všechny hokejové souboje ale dokázal předběhnout jeden tenisový. Odehraje se v indonéském Bali, kde na sebe narazí Patty Schnyderová a Rumunka Cirsteaová. Švýcarka sice naposledy zazářila před více než měsícem v San Diegu, kde se dostala až do finále, a od té doby se na třech turnajích v řadě nedostala přes třetí kolo, proti mladičké - teprve sedmnáctileté - soupeřce, která se tu probojovala kvalifikací, by neměla mít problémy. Myslí si to všech 592 soutěžících, kteří si na veteránku vsadili s nízkým kursem 1.12. Na Rumunku si nevsadil nikdo.

Extraligového nováčka z Ústí nad Labem dnes na svém ledě přivítá Liberec. Severočeské derby mělo hned dvě generálky: v srpnu se oba týmy utkaly v přípravě dvakrát a pokaždé se radoval Liberec, nejprve 3:2 a poté 6:0. Tým, který si za cíl letos vyhlásil minimálně semifinále, by podle soutěžících měl vyhrát i dnes. 529 lidí si totiž vsadilo jedničku s kursem 1.35, 33 lidí výhru Liberce jistilo remízou a jen 16 sázkařů věří, že Ústí uhraje po 60 minutách alespoň remízu.

Ještě jednoznačněji vidí účastníci soutěže úvodní duel norské hokejové soutěže Valerenga - Stjernen. Úřadující mistr z osla vyhrál nad Stjernenem loni všechny čtyři zápasy a na svém ledě vyhrál dokonce devět posledních vzájemných soubojů. Podle bookmakerů je Valerenga jasným favoritem i nyní a hráči s nimi souhlasí: 408 lidí si vsadilo jedničku s kursem 1.30, 22 se jich spokojilo s ještě nižším kursem na neprohru Valerengy, jediný člověk zkusil vsadit remízu a tipnout výhru hostů si netroufl nikdo.

Další jednička by se měla podle účastníků soutěže urodit v duelu finské nejvyšší soutěže Karpat Oulu - Blues Espoo. Také Karpat je úřadujícím mistrem, který svou sílu prokázal loni, když v play off prohrá jediný zápas z deseti. Přenesl si svou formu i do nadcházející sezony? Podle soutěžících ano. Proti Blues Espoo se mu sice před rokem nedařilo, ze čtyř zápasů vyhrál po šedesáti minutách jediný, dnes si ho ale s kursem 1.60 dalo na tiket 302 sázkařů. 107 jich vítězství Oulu jistilo nulou a jen šest lidí věří, že Espoo neodjede s prázdnou.

Pětici nejtipovanějších zápasů uzavírá další souboj finské hokejové ligy Hämeenlinna - TPS Turku. Hämeenlinna jako jediná z dnes tipovaných týmů už má za sebou start do nové sezony: předevčírem se představila na ledě IFK Helsinky, kde nedokázala stáhnout ztrátu z první třetiny a prohrála 2:3. Nyní se ale vrací na domácí led, kde přivítá tým, proti kterému se jí dlouhodobě daří. Sázkaři jí proto věří. Dvě třetiny všech, co si na zápas vsadili, tipují jedničku v kursu 1.65. Pět lidí zlákal kurs 4.50 na remízu a jediný člověk se odvážil vsadit dvojku s kursem 3.50.

Reklama