Hlavní obsah

Strahov uvidí doposud nejlepší celky Gambrinus ligy

Šesté kolo české nejvyšší ligové soutěže dnes otevře šlágr na Strahově. Domácí Slávie zde totiž přivítá momentálně druhý Baník Ostrava, který chce v Praze potvrdit svou střeleckou produktivitu a Sešívané letos poprvé připravit o body.

Článek

Slávistům vyšel vstup do nového ročníku na jedničku s hvězdičkou. Nejen, že kralují bez ztráty kytičky Gambrinus lize, ale především dokázali poprvé v historii postoupit do hlavní soutěže Ligy mistrů, v níž ve středu sehrají první utkání se Steaua Bukurešť. Jednoduchý týden ji tak rozhodně nečeká i proto, že dnes hraje se silným Baníkem Ostrava a za týden derby s Bohemians 1905.

„Nesmíme zapomenout na důslednou obranu. Ostrava k nám přijede s cílem uspět a určitě nebude jen bránit,“ říká před nejbližším soubojem trenér Karel Jarolím, kterému se konečně od března uzdravila opora zadních řad Martin Latka, ale dnes ještě pravděpodobně nenastoupí. „Již trénuji naplno, doháním fyzickou kondici,“ uvedl stoper Sešívaných. Vážné otazníky visí nad starty Švece a Jandy. Hrát však nebude rozhodně Matěj Krajčík, jenž se z reprezentačního srazu vrátil s virózou. Dlouhodobě je zranění Dušan Švento.

Baník dnes přijede do Prahy letos už podruhé. Úvodní zápas v hlavní české metropoli sehráli totiž svěřenci Karla Večeři V ďolíčku, kde si díky vítězství 2:0 připsali do tabulky první tři body. Dnes by jistě chtěli tento fakt napodobit a obrat tak dosavadního lídra tabulky.

„Slavia hraje divácky atraktivní útočný fotbal, což je i naše doména, a tak čekám pohledný zápas, který by měl potěšit oko fanouška. Věřím, že na Strahov dorazí fanoušci, zejména pak ti naši, aby nám pomohli. Potřebujeme je,“ konstatoval kouč Večeřa, který stejně jako jeho dnešní protějšek nemá k dispozici kompletní kádr. Nejisté jsou starty Radima Řezníka, Františka Rajtorala a Václava Svěrkoše. Fit je naopak už Dušan Tesařík, který dnes na hřišti nebude chybět.

Jarní měření sil těchto celků bylo velmi vyrovnané, když až v poslední minutě rozhodl o vítězství sešívaných mladíček Tomáš Necid. I celkově jsou na tom lépe Pražané - s Baníkem vyhráli všech sedm posledních vzájemných zápasů, na svém hřišti mu navíc podlehli pouze před čtyřmi lety v ostravské mistrovské sezoně. Myslíte si, že to dnes potvrdí? Poté si na to vsaďte - kurs je 1.75. Věříte-li však, že Baník neodjede s prázdnou a uhraje alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 1.79.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.