Hlavní obsah

Dočkají se Klokani prvního vítězství?

Už jen tři týmy čekají v Gambrinus lize na první výhru v nové sezoně. Jedním z nich jsou pražští Bohemians, kteří se pokusí tři body vybojovat v Jablonci.

Článek

Čekání na výhru není jediné, které si musí fanoušci staronového účastníka nejvyšší soutěže protrpět. V prvních čtyřech zápasech totiž Klokani nedokázali vstřelit jediný gól; v Liberci sice dokázali získat bod za remízu a v dalším kole znovu bodovali doma s Olomoucí, střelecká nemohoucnost útočníků Bohemians ale bila do očí. Před dvěma týdny hostil vršovický klub žižkovskou Viktorku a dlouho to vypadalo, že na bezzubosti hráčů trenéra Busty se nic nezmění. Hosty ale oslabily dvě červené karty a ke konci utkání se domácí střelci konečně dočkali: v 84. minutě si premiérovou trefu připsal Ordoš a v poslední minutě zařídil vyrovnání Slezák. Gólový půst tak Klokani protrhli, na výhru ale - stejně jako se jim to stalo před rokem v nižší soutěži - stále čekají.

Ani Jablonec ale nemá příliš důvodů k radosti. Velmi rychle vypadli z Poháru UEFA, kde po slibném výsledku 3:4 na hřišti Austrie doma s Rakušany jen remizovali. A v lize Severočeši sice své příznivce už jednou potěšili, když před třemi týdny doma porazili České Budějovice 1:0, to ale od nich bylo zatím vše. Je pravda, že neměli zrovna jednoduchý rozjezd, los jim v prvních dvou kolech poslal do cesty Teplice a Slavii, s nimiž Jablonec prohrál shodně 0:1. Poté ale na svém stadionu jen remizoval s Mladou Boleslaví a po zmiňované výhře nad Budějovicemi Jablonec znovu ztratil body, tentokrát na stadionu stěží průměrného Kladna. Spokojeni tak hráči trenéra Kozla mohou být jen s domácím pohárem; v něm si před bez problémů zajistili postup po výhře 7:0 nad Novým Bydžovem.

V souboji dvou týmů ze spodní poloviny tabulky favorizují bookmakeři podle očekávání domácí Jablonec, na který vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že Bohemians uhrají na severu Čech - podobně jako v Liberci - alespoň bod? Pak si vsaďte na jejich neprohru, kurs na ni je 2.05.

Reklama