Hlavní obsah

Benešovou čeká Italka Camerinová

Většina světových tenistek se přesunula do Asie, ale ne všechny. I Evropa má tento týden na programu turnaj WTA, na kterém se představí Češka Iveta Benešová. Ve slovinském Portorož změří na úvod síly s Mariou Elenou Camerinovou.

Foto: www.sport.cz

Česká tenistka Iveta Benešová.

Článek

Česká tenistka nezažívá letos moc vydařenou sezonu, když se zdaleka nepřiblížila svému nejlepšímu postavení v žebříčku WTA - 33. místo, čehož dosáhla v roce 2005. Nyní uzavírá první stovku a to s velmi odřenýma ušima. Levoruká hráčka preferující beckhendový úder totiž končí na převážné většině turnajů hned v úvodním kole. Bylo tomu tak i na prvním letošním turnaji, kde startovala, když v Gold Coast podlehla ve třech setech Bremondové.

Následně sice postoupila do druhého kola na Australian Open, ale na Srebotnikovou už byla krátká. Ve druhém kole skončila i v březnu na turnajích v Indian Wells a Miami. Následovala řada proher, kterou svěřenkyně Petra Luxy protrhla až na Wimbledonu, kde si poradila s Castanovou, ale následně podlehla Dementěvové. Od té doby si vítězství připsala pouze v prvním kole kvalifikace v Torontu. Celkově má letos negativní bilanci 10-21.

Ne o moc lepší bilanci (11-22) má v tuto chvíli její soupeřka Maria Elano Camerinová, se kterou se dnes Benešová utká vůbec poprvé. 25letá Italka na tom byla v žebříčku WTA nejlépe v říjnu roku 2004, kdy u jejího jména svítilo číslo 41. Momentálně je na tom o 25 míst hůře a rozhodně by chtěla více.

Naproti tomu však letos nejde zcela přímým směrem. Stejně jako její dnešní soupeřka končí převážně hned na úvod turnajů. Slušně si vedla na Australian Open, kde vypadla ve 3. kole s Dementěvovou, stejného úspěchu dosáhla v Berlíně. Nejlepší letošní turnaj však odehrála v květnu na štrasburské antuce, tam totiž prohrála až ve čtvrtfinále se Srbkou Jankovičovou.

I proto dnes česká hráčka nevstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli favorita, ba naopak. Vsadit si na ni totiž můžete s kursem 2.46. Jste-li názoru, že Italka potvrdí lepší postavení v žebříčku, pak si vsaďte u bwin právě na ni - kurs je 1.40.

Reklama