Hlavní obsah

Real bere s Brémami pouze tři body

Pikantní souboj se hned na úvod nového ročníku Ligy mistrů odehraje v Madridu. Domácí Real totiž hostí Brémy, které loni dokázaly výrazně potrápit Barcelonu nebo Chelsea. Bílý balet si však nepřipouští zaváhání a do evropských bojů chce vstoupit vítězstvím.

Foto: ČTK/AP

Bernd Schuster, trenér Realu Madrid

Článek

Vstoupit vítězně zároveň chce do nové stovky zápasů Ligy mistrů - utkání s Werderem bude historicky 300. zápasem Realu Madrid v rámci milionářské soutěže. „Do Ligy mistrů chceme vstoupit tak dobře jako do domácí soutěže. Přitom v přípravě se říkalo, jak hrajeme špatně a že nejsme dobrý tým. Tak jsme všem odpověděli,“ konstatoval obránce Fabio Cannavaro, který společně se svými spoluhráči zaznamenal díky třem vítězstvím v Primera division vůbec nejlepší start Bílého baletu za posledních 16 let.

Real nejdříve v městském derby porazil Atletiko v poměru 2:1. Následně cestoval do Valencie, kde změřil síly s Villarrealem, jemuž uštědřil debakl 5:0. O uplynulém víkendu svěřenci německého kouče Bernda Schustera potvrdili svou formu vítězstvím 3:1 s nováčkem Almérií i přesto, že trenér nechal odpočívat hlavního kanonýra Ruuda Van Nistelrooye. Ten dnes nebude na hřišti rozhodně chybět, nejisté jsou naopak starty nových letních posil Arjena Robbena a Gabriela Heinzeho. Do zápasu pravděpodobně nezasáhne ani další nová posila Galacticos - Pepe.

Vážnější problémy se sestavou dnes bude mít Schusterův krajan Thomas Schaaf. Ten nemůže nasadit zraněné opory záložní řady Fringse, Borowskiho a Carlose Alberta, hrát nebude ani bek Fritz. Brémy navíc nevstoupily do nové sezony vůbec dobře, když se momentálně krčí až na 13. příčce bundesligy. Na sebevědomí jim rozhodně nepřidal páteční duel, ve kterém podlehly Dortmundu na jeho hřišti v poměru 0:3.

„I přes špatné výsledky soupeře si uvědomujeme, že německé kluby jsou vždy obtížně k poražení a dnes tomu pravděpodobně nebude jinak. Víme, že se budou snažit kouskovat hru a co nejdéle držet nerozhodný výsledek. My však musíme myslet pouze na vítězství,“ řekl Julio Baptista, útočník Realu.

Jestli si myslíte, že Real zvládne svůj 300. zápas v Lize mistrů, tak si na něj vsaďte s kursem 1.30. Werder je považován za outsidera utkání s kursem 8.50 na jeho vítězství. Remízu společnost bwin ocenila kursem 4.65.

Reklama